بورک نوعی نان پر شده با محتویات مختلفه که یا در فر پخته میشه و یا در تابه سرخ میشه. اسم خمیر این غذا خمیر فیلو ( یوفکا ) هست که تو ایران الان شرکتهای مختلفی تولیدش میکنند. اصلیت این غذا ترکیه ای هست.
محتویات داخلی بورک میتونه پنیر ( معمولا فتا ) ، گوشت چرخکرده یا سبزیجات باشه. بورک رو به دو روش درست میکنند. یا یک بورک بزرگ درست میکنند و موقع سرو برش میزنند یا اینکه بورک رو به صورت تک نفره درست میکنند. بورک سیگارتی نوع دوم محسوب میشه.
مواد لازم:
خمیر فیلو ( یوفکا ) به تعداد لازم
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز 1 عدد کوچک
رب گوجه نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه مقداری
کره برای چرب کردن مقداری
زرده تخم مرغ 1 عدد
کنجد مقداری
طرز تهیه:
پیاز را خرد کرده و تفت میدهیم. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند و سرخ شود. سپس زردچوبه و ادویه را اضافه کرده و تفت میدهیم.
رب را هم اضافه کرده و هم میزنیم تا رنگش تغییر کند. نمک غذا رو هم اضافه میکنیم و کنار میگذاریم.
یک برگه خمیر فیلو را پهن میکنیم. ابتدا یک برش قطری عمودی و سپس یک افقی میزنیم تا خمیر به چهار قسمت مساوی تقسیم شود.
روی هر کدام از این چهار قسمت کره ذوب شده میمالیم. سپس مواد گوشتی رو با کمی فاصله از لبه ها در قاعده ی مثلت میریزیم. دو طرف خمیر را بر روی مواد گوشتی برمیگردانیم و خمیر رو به سمت بالا رول میکنیم.
کل خمیر را به همین ترتیب درست میکنیم. بر روی خمیرهای پیچیده شده با برس زرده تخم مرغ می مالیم و کنجد می پاشیم.
بورک ها را در سینی نسوزی چیده و در فری که از قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت 30 دقیقه قرار میدهیم.
╭┅═ঊঈ👩🍳ঊঈ═┅╮
🌺
@fast_food🌺
╰┅═ঊঈ👩🍳ঊঈ═┅╯