💠🔰نقش و کارکرد کلی ادویه‌ها در طب و تغذیه اسلامی‌ایرانی🔰💠 ادویه‌ها در طب سنتی و آداب ورسوم ما ایرانی‌ها خواص و کارکردی چندگانه داشته‌اند: 1️⃣👈🏻از یکطرف با رنگ و طعم بخشیدن به غذا، آن را برای خوردن گوارا و خوشمزه میکردند. مثلا همین گوشت 120 هزار تومنی- که با عمد و با تدبیر دولت فعلی امید مردم ازش بریده شد -بدون ادویه هرگز قابل خوردن نیست. شما فکر کنید یه تکه گوشت خالی دستتون بدهند و بگن این رو بدون هیچ ادویه ای اعم از نمک و سماق و فلفل دلمه و اینها بپزید و بخورید!!! خوب چه میکنید؟؟؟؟ 2️⃣👈🏻از طرف دیگر با ادویه ها غذا را اصلاح میکردند و طبع آن را تعدیل میکردند و جلوی ضررهای آن را میگرفتند و کمبودهایش را جبران میکردند. مثلا میگفتند کباب رو با سماق بخورید و پنیر رو با گرد و ماست رو با نعناع و ... . 3️⃣👈🏻از طرف دیگر با اضافه کردن ادویه مناسب مواد غذایی را تا رسیدن به اعضای مورد نظر بدرقه میکردند! مثلا یکی از خواص دارچین اینه که بدرقه کننده غذا به سمت چشم محسوب میشه و حکما برای تقویت چشم به مواد غذایی مربوط به چشم میگفتن دارچین بزنید. برای همین بود که طرف صد سال سنش بود ولی مشکل ضعف چشم نداشت!!! 4️⃣👈🏻از یه طرف دیگه با ادویه‌جات مناسب یه غذا رو برای مزاج‌های مختلف قابل استفاده و بدون ضرر می کردند. مثلا کسی که طبعش گرم هست آش جو رو میتونه با آبغوره بخوره و کسی که طبعش سرده بهتره آش جو رو با کمی زنجبیل یا زیره بخوره. 5️⃣درضمن از خواص غذایی و دارویی ادویه‌جات هم بهره ها گرفته می شد. مثل خواص زردچوبه برای کبد و خواص زیره و نعناع برای رفع مشکلات معده و یا زعفران برای تقویت قلب و ... . 🌸 🌾🍂 🇮🇷مجموعه طب اسلامی هُدهُد🔰 💠ایتا💠👇🏻 🆔http://eitaa.com/joinchat/2723938324Ce0bbcfc923 💠سروش💠👇🏻 🆔sapp.ir/tebhodhod 💠 گروه ویزیت رایگان💠👇🏻 http://eitaa.com/joinchat/3653632029C3166df0c59 💐 = 🌹