✅قرآن می فرماید: «فلینظر الانسان الی طعامه؛(عبس، آیه 24.)
انسان حتماًباید به غذای خود
#بنگرد و توجّه عمیق کند» واژه طعام در این آیه معنی و دلالت وسیع،و مصادیق متعدد دارد،از جمله این که انسان باید مسأله حلال و حرام و مشروع و نا مشروع از غذا را،قطعاًمورد توجّه قرار دهد،تا آنجا که علاوه بر پرهیز از غذای حرام،حتی طبق فراز فوق از دعای امام عصر(عج)از غذای شبهه ناک نیز پرهیز کند.
و شکم خود را از ورود چنین غذایی،پاک نگهدارد.
🌱مثلاًگوشت خوک از نظر اسلام از غذاهای حرام است،چرا که هم برای جسم
#زیان آور است و هم برای روح،ممکن است سؤال شود:
زیان های جسمی آن به خاطر تولید کرم های
#تریشین است که از آن نشاًت می گیرد،ودر عصر حاضر آن را با داروها محو می کنند،و در نتیجه از زیان رسانی به جسم جلوگیری می شود،در پاسخ می گوییم به فرض چنین باشد،زیان روحی آن را چگونه بر طرف می کنند؟
خوک حیوانی
#شهوت پرست و تنفّرآمیز و بی
#بندوبار است،و به همین دلیل گوشت او نیز چنین
#خاصیتی را دارد،و خوردن آن موجب بی بندوباری و شهوت زایی روح می گردد،و نمی توان با دارو از چنین زیانی جلوگیری کرد.بنابراین باید همان گونه که به ظاهر غذا توجه داریم که آلوده نباشد،و همانند آنفلونزای مرغی،به شدّت از آن جلوگیری می کنیم ـ و باید نیز چنین باشد ـ در مورد باطن غذا و آثار مخرّب معنوی آن نیز باید دقت کنیم،بلکه به خاطر اهمیت روح نسبت به جسم بیشتر باید به این جهت توجه داشت و مراقبت کرد.
⏪بر همین اساس امام
#سجاد(علیه السلام)در ضمن شمارش و بیان
#حقوق اعضاء و جوارح می فرماید:
👈 «و امّا حقّ بطنک فان لا تجعله لقلیلٍ من حرام،و لا لکثیر··· ؛(تحف العقول، ص 450.)واما حق شکمت آن است که آن را ظرفی برای غذای حرام خواه اندک باشد یا بسیار،قرار ندهی،و از حلال نیز به اندازه اش بدهی،و آن را از اندازه نیرو افزایی،به شکم بارگی و نا جوانمردی نرسانی.»
@FATEMI133
@a_fatemi24