✅
#یک_خبر_یک_تحلیل (۱۵۰)
🌀 خبر: «مهدی آیتی» از فعالان اصلاحطلب پنجشنبه، ۲۳ دیماه در اظهاراتي مطرح كرده است: «تمام احزاب و شخصیتهای سیاسی تاریخمصرف دارند؛ یک تولد و یک غروب و پایان دارند... متأسفانه کاری که سیاستمداران ما انجام میدهند این است که فکر میکنند تا لحظه مرگ باید در عرصه مدیریتی باشند».
❌
گزارههای خبري:
1⃣ علی صوفی، فعال سیاسی اصلاحطلب (شنبه، ۲۵ دي ۱۴۰۰) ازجمله افرادي است كه صراحتاً از آلودگی اصلاحطلبان به قدرت میگوید: «میتوانیم بگوییم اصلاحطلبان موجود، آلوده به قدرت و نگاهشان نیز به قدرت معطوف شده و نمیتوان از آنها انتظار داشت که رسالت اصلاحطلبی را پیش ببرند».
2⃣ اسماعیل گرامی مقدم، قائممقام حزب اعتماد ملی (چهارشنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۰) از ریزش وجهه کاریزماتیک سید محمد خاتمی، بهعنوان رهبر جریان اصلاحطلب در کشور سخن گفته است. وي اصلیترین دلیل کاهش اعتبار خاتمی را در بینتیجه بودن ماجرای «تَکرار میکنم»ها برمیشمرد: «بههرحال هرکدام از رهبران جبهه اصلاحات نقش کاریزماتیک خود را دارند؛ اما دیگر تا حدی شخصیتهای کاریزماتیک کارکرد پیشین خود را از دست دادهاند. آقای خاتمی ویژگیهای منحصربهفردی دارد ... اما باید بپذیریم که کارهای تشکیلاتی تا حدی جای نقشهای کاریزماتیک را گرفته است».
🔺
نكته پاياني: بهوضوح پيداست که جریان اصلاحطلبی نه مانند دهه ۷۰ و نه حتی دهه ۹۰ در میان مردم مورد اقبال و اتکا نیست. باور منتقدان بر این است که یا مردم پذیرفتهاند که اصلاحطلبی در مسیر اولویتهای آنان نیست یا رقیب توانسته با اثبات در رفتار و عملكرد خود، این گزاره را در ذهن جامعه معتبر سازد. با سيري در رفتار و عملكرد جريان اصلاحات طي سالهای گذشته، تأکید بر اين ادعا دور از ذهن و واقعيت نيست كه نظام فکری و ساختاری اين جريان در حوزههای گوناگون ازجمله اقتصادی، سیاسی، اجتماعي و ... ممکن است در ظاهر رنگ و لعاب داشته باشد، اما عملاً نمیتواند نجاتبخش مردم و کشور باشد.
✍
حسین عباسیان
#روایت_درست |
#روشنگری |
#ثامن
@fatemie313