#بازخوانی
⚠️نفوذِ سکولاریسمِ پنهان در بین مومنین
🔰حوزه مقابل بانکهای ربوی بایستد
🔻آیت الله مصباح یزدی:
❇️اوائل انقلاب یکی از شخصیتهای معروف، در خطبههای نماز جمعه تهران تصریح کردند که ما اقتصاد اسلامی نداریم و گفتند: اسلام اقتصاد خاصی ندارد؛ بله یک احکام حلال و حرامی داریم که آن احکام فقهی است که باید رعایت کنیم، اما چیزی به نام اقتصاد اسلامی نداریم! اقتصاد همان است که در غرب است! آن وقت ایشان از اقتصاد سوسیالیستی حمایت میکرد، البته طولی نکشید که صد و هشتاد درجه تغییر موضع داد.
✳️در بین خود ما برخیها خیال میکنیم که مسایل دنیا ربطی به دین ندارد؛ وقتی صحبت میشود که نرخ بهره در بانکها چه جور است هیچ ربطی به دین ندارد! این مسئلهای اقتصادی است و باید ببینیم بازار دنیا چه جور است؛ حالا اگر نرخ بهره در کشور ما سی درصد است و کشور دیگر چهار درصد است، ما باید ببنیم کدام بهتر است و راهی را ارائه بدهیم، اما اینکه حلال است یا حرام، این مهم نیست! حلال و حرام را در مدرسه فیضیه بحثش را بکنید، اینجا محل اداره کشور است، ما باید طوری رفتار کنیم که دنیا بپذیرد و دنیا این حرفها سرش نمیشود! در هنر هم، چنین نظری است، در سیاست هم هست و الی آخر.
✅این واقعیتی است در جامعه ما که فرهنگ غیر اسلامی، در اقشار مختلف جامعه کم و بیش و بی سر و صدا نفوذ دارد. خیلی از خوبان ما حتی در بین روحانیون هم حتی شاید کسانی پیدا شوند که ناخودآگاه تحت تأثیر آنها هستند. حالا ما توقع داشته باشیم از ما درباره هنر سؤال کنند، و ما هم بگوییم اینجایش حلال است و آنجایش حرام؛ آنها هم بگویند چشم و از فردا برنامههای تئاتر، سینما و تلویزیون ما طبق آن اداره شود!؟ هنر هم مثل همه چیزهای دیگر است؛ مگر اقتصاد بازارها اقتصاد اسلامی است؟! آیا اسلام میگوید نرخ بهره بانکی سی درصد باشد؟! بعد بر سر گروهی منت هم بگذارند که بله محرومین یا خانوادههای شهدا نرخ بهره بانکیشان شش درصد است! این یعنی ما مبتلا هستیم به یک «سکولاریزم پنهان»، و تفکیک دین از سیاست.
❎آن هم یک دفعه و با یک جمله و اقدام با یک دستورالعمل درست نمیشود، کارهای فرهنگی دراز مدت لازم است و باید ریشهای شروع کرد و آرام آرام زیر ساختهای فکری مردم را عوض کرد. البته آمادگیاش در مردم هست، ما باید آمادگی تربیت و تعلیم و روشنگری را در خودمان ایجاد کنیم و باید یاد بگیریم که چگونه اسلام را تحقیق و تبیین و اثبات کنیم و مردم را به آن سو سوق دهیم، و این کاری است که بیشتر برعهده ما است.
📝بخشی از مصاحبه آیت الله
#مصباح با هفته نامه «افق حوزه»
@fatemiioon135