#بدانیم_سالم_بمانیم
🛑🛑💦عطش_و_راههای_دفع_آن
⚜برای رفع عطش بایستی در وعده سحری از مصرف غذاهای خشک، پُرادویه و تند، غذاهای سرخ شده، پُرچرب و شیرین، همچنین از مصرف زیاده از حد گوشت باید پرهیز شود.
⚜مصرف آب در بین وعدههای غذایی به منظور پیشگیری از تشنگی، کارِ صحیحی نیست؛ زیرا باعث بروز نفخ و اختلال در هضم غذا میشود.
⚜ در این ماه مصرف قهوه، کاکائو و چای پُررنگ به علت مُدِر بودن تشنگی را تشدید میکند.
⚜ در وعده افطار و سحر حتی الامکان کمتر از غذاهای نشاستهای استفاده شود، زیرا این غذاها برای هضم شدن احتیاج به آب بیشتری دارند.
⚜ از غذاهای غلیظ مانند هلیم، کله پاچه، کباب و ماهی بخصوص در وعده سحر باید پرهیز نمود، زیرا حرارت بیشتری را به سمت معده جلب میکنند و بدیهی است که با افزایش حرارتِ معده، نیاز به آب نیز افزایش مییابد؛ به علاوه خلط غلیظِ تولید شده حاصل از این غذاها برای حرکت در عروق نیاز به ترقیق توسط آب دارد و تشنگی را تشدید مینماید.
⚜ مصرف آب یخ گرچه در ابتدا و به ظاهر باعث فرو نشاندن تشنگی میشود ولی در نهایت تشنگی را تشدید مینماید.
⚜غذاهایی که مقدار زیادی سیر در آنها بکار رفته تشنگی را تشدید میکند.
⚜ از خوابیدن بلافاصله پس از غذا در وعده سحری، بخصوص در صورتی که غذای با طبیعت گرم مصرف شده باشد، باید پرهیز نمود.
⚜ در طول روزهداری از حمام بسیار داغ باید اجتناب ورزید زیرا تعریق، باعث کمآبی میشود.
رفع عطش، پیشگیری و رفع عطش، عطش و راههای دفع آن
رفع عطش، پیشگیری و رفع عطش، عطش و راههای دفع آن
خوارکیهای مفید برای رفع عطش:
🔆 برای رفع تشنگی پس از افطار، آب را به یکباره نباید نوشید بلکه باید مزه مزه کرده و جرعه جرعه بنوشند، زیرا به یکباره نوشیدن آب خنک حرارت غریزی بدن را از بین میبرد.
🔆شروع افطار بهتر است با خرما و آب ولرم یا شیر ولرم باشد.
🔆 به عنوان غذای ابتدای افطار، مصرف انواع سوپها و اسفیدباجات (دستور العمل آش اسفیدبا (اسفیدباج یا شوربا):
مقداری گوشت جوجه مرغ خانگی (در صورتیکه بیمار سکته مغزی باشد، گوشت بره) را قطعه قطعه کرده و به همراه یک پیاز در آب ریخته و در حال جوشیدن، کف آنرا می گیریم و سپس به آن حبوباتی مانند نخود و گندم اضافه کرده و شعله را کم کرده تا با حرارت ملایم کاملاً جا بیفتد.
در حین پخت، مقداری زیره، زردچوبه، زعفران و گشنیز خشک و یک قاشق مربا خوری مصطکی به آن اضافه می کنیم. صبر می کنیم تا کاملاً پخته و جا افتاده شود.) توصیه میگردد.
🔆 افرادی که معده گرم و خشک دارند میتوانند از فرنیهایی که از آرد جو و روغن بادام و شکر تهیه شده است استفاده نمایند. آرد جو مسکّن تشنگی و مصلح آن شکر میباشد و روغن بادام نیز رطوبت دهنده بدن است.
🔆بهتر است کسانی که در روزه، از تشنگی اذیت میشوند برای چاشنیِ غذا از مخلوط سرکه و روغن زیتون استفاده کنند. و اگر تشنگی شدید باشد شربت جلاب بنوشند تا آب را به قسمتهای مختلف برساند.
🔆 از جمله بهترین شربتها ماءالشعیر طبی، شربت لیمو، شربت نارنج، سکنجبین بوده، آب انواع میوهها از جمله انار، سیب، به و گلابی علاوه بر تقویت معده در رفع تشنگی بسیار کارآمد هستند.
🔆 مصرف میوههایی از جمله انگور، خیار طبیعی، زردآلوی تازه یا برگه زردآلوی خیسانده در آب و آلبالو برای جلوگیری از تشنگی در طول روز مفید است.
🔆 بهتر است از سبزیجاتی مثل کاهو و برگ خرفه بصورت خام یا پخته در رژیم غذایی استفاده شود.
🔆 یکی از بهترین ترکیبات مفید برای پیشگیری از تشنگی در وعده سحر تخم خرفه خیسانده در دوغ است.
✍استاد
#خیراندیش
@fatemiioon135