بسم الله الرحمن الرحیم ادامه سلسله مباحث احیای سنت های طبی اسلامی با توجه به فرارسیدن فصل پاییز و مشکلات مربوط به این فصل لازم است مزاج پاییز را شناخته و با شناخت مزاج شخصی خود تدابیر لازم را برای حفظ سلامتی خویش انجام دهیم. فصل پاییز از لحاظ سردی و گرمی معتدل و از لحاظ تری و خشکی نامعتدل است مزاج پاییز سرد و خشک است. در پاییز مردم از گرما به سرما تغییر موقع می دهند چون نیروی بدن در تابستان بعلت گرما با گداختن(تحلیل رفتن ) مواجه بوده بیماری‌های پائیز زیادند فاسد شدن خلط ها در پاییز دو علت دارد یکی خوراکی‌های بد و ناسازگار و دیگری تحلیل رفتن لطیف و باقي ماندن غلیظ و سوختن آن . مزاج پائیز مخالف خون و کاهنده خون است تابستان قبلا مقداری از خون را کاهش داده و با گرما تحلیل برده . در این فصل زردآب و سودا زیاد می شوند زردآب از تابستان باقی مانده و سودا در تابستان خاکستر شده است و پائیز آن را سرد می کند لذا بیماری‌های سرد سوداوی در این فصل بسار می شود. از جمله بیماری‌های پوستی، یبوست، افسردگی و بیماری‌های روحی و روانی زیاد می گردد. تدابیر لازم در این فصل استفاده از خوراکی‌های گرم و تر ،پوشش گرم و اصلاح مزاج به سمت مزاج دم است. گفت پیمبر به اصحاب کبار تن میپوشاند از باد بهار تن بپوشانید از باد خزان آنچه با شاخ و برگ درختان می کند با تن و جان شما آن می کند. یعنی مزاج پائیز همچنانکه لطافت و تر تازگی را از درختان می برد باعث تحلیل لطافت و تری در بدن نیز می گردد. خوراکی‌های شیرین مثل انار شیرین،به و سیب و خرمالوی شیرین ،آب جوش با عسل یا خرما،ارده شیره،استحمام دوش کاملا گرم روز در ميان و سایر تدابیر لازم می تواند راهگشا و پیشگیری از سختی‌های این فصل باشد. ◀️کانال طب اسلامی ایرانی @asrarsalamat