💯💠✍ مصرف خرما در غیر بلادش
🔰 باید در مزاج شناسی غذای بیمار را در نظر گرفت، به این منظور که مثلا اگر بیمار با خوردن خرما جوش صورت می زند، دلیل بر گرم مزاجی شخص نیست.
💠 جناب عقیلی خراسانی در کتاب مخزن الادویه می فرماید : زیاد خوردن خرما در غیر بلاد خود متعفن اخلاط است.
🔆 ♨️ جنوبی ها بشقاب بشقاب خرما می خورند و کمتر جوش می زنند، اما در غیر بلاد خرما زیاد خوردن معفن اخلاط است و عفونت ایجاد می کند(بهمین منظور در بیماری های عفونی و سرماخوردگی نباید خرما خورد، همچنین در بیماری های رمد و عفونت چشم نباید خرما خورد).
🛑♨️ خرما محرق اخلاط، سوزاننده خلط و مسدد کبدی و انسداد ایجاد می کند.
این انسدادها در کبد و طحال باعث جوش صورت شده و رسوب کرده سوخته می شود.
💢💯 باید خرما را با دارچین خورد، خرما مبخر است یعنی بخار ایجاد می کند و سردرد می آورد.
⁉️چرا خرما را با دارچین بخوریم؟
دارچین منضج عفونت اخلاط است و مفتح و بازکننده های انسدادهای کبد، طحال، محلل و هاضوم و ملطف است. بنابراین دارچین که گرم است، خرما را گرم تر نمی کند، بلکه اصلاح می کند.
⛔️ اینطور نیست که حتما مصلح گرمی سردی است. مثلا مصلح افتیمون، زعفران است، هر دو هم گرم هستند. مصلح حلیم یا هریسه دارچین است، چون حلیم خلط غلیظ تولید می کند، و باعث انسداد می شود و دارچین باعث رفع انسداد است.
بنابراین دوستان و برادران غیرجنوبی از خرما در حد معمول مصرف کنند.
🌹 🇮🇷🌹
@fteb_kanoon