✅باید ها و نباید های طبی در ماه مبارک رمضان
🌷افطاری
🌱حلوا
🌱شکر نیشکر
🌱خرما
🌱آب ولرم
🌴امام صادق علیه السلام:پیامبرصل الله علیه واله به هنگام افطار با حلوائی شروع می کرد و با آن روزه می گشود،اکر حلوا یافت نمی شد با چند حبه از شکر نیشکر یا چند دانه خرما،و اگراین دو را نیز نمی یافتند با آب ولرم(یک بار جوش خورده و بعد کمی ولرم شده)سپس می فرمود:آب ولرم معده و کبد را پاکسازی می کند،دهان و بدن را خوشبو می سازد،دندانها را تقویت می کند.
🌷نکته ها
⬅️مناسب است دراین ایام با توجه به طولانی شدن روزها و کوتاه شدن شبها،فرد روزه دار برای افطار از غذای سبک و حاضری استفاده نموده تا غذا زودتر هضم شود و برای سحر از غذای گرم و پختنی و پر ویتامین استفاده نماید.
⬅️پرهیز از پرخوری زیرا که پرخوری مانع نشاط عبادی بوده و انسان را از انجام عبادات در ماه عبادت باز می دارد،امام علی علیه السلام می فرماید:پر خوری با انجام واجبات عبادی با هم جمع نمی شود.
🌷سحری
🍎سیب بهترین میوه برای سحر
⬅️ سویق وخرما ،بهترین غذا برای سحری
امام صادق علیه السلام:بهترین سحری های شما،سویق و خرما هست.
🌷نکات
⬅️ نوشیدن سویق عدس ، برای کسانی که دچار گرگرفتگی و عطش شدید می شوند،بسیار مناسب است.
⬅️مصرف ترکیبات سه گانه"آویشن،سیاه دانه،زنیان قبل از هر غذا همراه با نمک دریا
روایت:پیامبرصل الله علیه واله قبل از غذا از ترکیب سه گانه فوق استفاده می کردند و می فرمودند:معده را قوی می کند،و بلغم را برطرف می کند،و پیشگیری از دهان کجی می کند.
⬅️بنابراین کسانی که معده ضعیفی دارندو نمی توانند بخاطر ضعف معده روزه بگیرند می توانند از ترکیب فوق استفاده کنند.
⬅️کسانی که سردرد مستمر دارند روغن بنفشه کنجدی هر شب در بینی بچکانند.
⬅️کسانی که اشتهاء زیاد دارند از سبزی خرفه استفاده کنند.
⬅️کسانی که کم اشتهاء هستند،می توانند از شیر گاو محلی،پنیر و سبزیجات و خیار،تلبینه(شیر برنج)،دم کرده بادرنجبویه،ترکیب میوه به و گوشت و تخم مرغ محلی(کتلت)
⬅️کسانی که ضعف بدن دارند،از غذای گوشت و شیر محلی،مصرف میوه به و به دانه،سویق سنجد،گوشت و حبوبات به خصوص گوشت و نخود استفاده نمایند.
#طب_سنتی