اقسام سیاست
[1. سیاست شیطانی] ... سياست به آن معنايى که اين ها مىگويند که دروغ گويى، با دروغ گويى، چپاول مردم و با حيله و تزوير و ساير چيزها، تسلط بر اموال و نفوس مردم، اين سياست هيچ ربطى به سياست اسلامى ندارد، اين سياست شيطانى است.
[2. سیاست حیوانی] ما اگر فرض کنيم که يک فردى هم پيدا بشود که سياست صحيح را اجرا کند، نه به آن معناى شيطانى فاسدش، يک حکومتى، يک رئيس جمهورى، يک دولتى سياست صحيح را هم اجرا کند و به خير و صلاح ملت باشد، اين سياست يک بُعد از سياستى است که براى انبيا بوده است و براى اوليا و حالا براى علماى اسلام. انسان يک بُعد ندارد، جامعه هم يک بُعد ندارد، انسان فقط يک حيوانى نيست که خوردن و خوراک همه شئون او باشد.
[3. سیاست انسانی] آن سياستى است که در اسلام، براى انبيا و براى اوليا ثابت است. آن ها مىخواهند ملت را، ملت ها را، اجتماع را، افراد را هدايت کنند؛ راه ببرند در همه مصالحى که از براى انسان متصور است؛ از براى جامعه متصور است. همانى که در قرآن صراط مستقيم گفته مىشود، اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ [که] ما در نماز مىگوييم. ملت را، اجتماع را، اشخاص را راه ببرد به يک صراط مستقيمى که از اين جا شروع مىشود و به آخرت ختم مىشود. الى اللَّه است.
و اين مختص به انبياست. ديگران اين سياست را نمىتوانند اداره کنند. اين مختص به انبيا و اولياست و به تبع آن ها به علماى بيدار اسلام.
#امام_خمینی
------
صحيفه امام، ج13، ص431.
@gamedovomeenqelab