*نظر یک فیزیوتراپیست در خصوص ورزش افراد بالای ۵۰ سال*
.
سلام در بوشهر فردی بنام آقای باوندی در حین صعود به قله به رحمت خدا رفته است.
دو سال پیش هم یکی از کارمندان بیمارستانی در حین انجام فوتسال قبل از بازنشستگی و چند وقت پیش شخص دیگری در حین دویدن در جادهی ساحلی جان به جان آفرین تسلیم نمود. هفته گذشته مرد ۶۲ ساله ای هم در مسیر کانی شفا به ماماتکه که بسیار کم تردد می باشد سکته قلبی و فوت کردن که بعد از ۴۸ ساعت جنازه فرد توسط هلال احمر پیدا شد.
هیچ کدام از این نوع مرگ و میرها تعجب آور نیست و صد درصد به علت بیاحتیاطی خودمان است که به اصطلاح برنامه برو/بایست (go and stop) را در زندگی روزمره رعایت نمیکنیم و متوجه نیستیم کجا برویم و کجا بایستیم.
مطلبی علمی را خدمتتان عرض میکنم به امید آنکه تمام همکاران گرامی این نکات را مد نظر قرار دهند :
اولا میزان فشاری که به قلب هر شخص وارد میشود به صورت زیر محاسبه میشود:
RPP=HR×BP
یعنی میزان فشاری که به عضلات قلب هرکس وارد میشود برابر است با حاصل ضرب ضربان قلب در فشار خون هرکسی بنابراین کسی با ضربان قلب نرمال مثلا ۷۰ و فشار خون ۱۲۰ میلیمتر جیوه را میتوانیم مقایسه کنیم با کسی که ضربان قلب ۱۰۰ دارد و فشار خون مثلا ۱۸۰ میلیمتر جیوه، ببینید اختلاف فشار به قلب این دو نفر چقدر است؟
باید همهی ما در هر سنی که هستیم دقیقا از ضربان قلب هدف خود اطلاع داشته باشیم و در هیچ نوع ورزشی اجازه ندهیم ضربان قلب هدف بیشتر از این مقدار شود، چون چهار دقیقه ورزش کردن با بیشتر از ضربان قلب هدف مساوی است با ایست قلبی و مرگ.
برای به دست آوردن ضربان قلب هدف هر کسی چه باید کرد؟
اول همه باید ضربان قلب استراحت خود را بدانند. ضربان قلب درحال استراحت HRR هر کسی را میتوان صبح وقتی که از خواب بیدار شد و هنوز از رختخواب پایین نیامده با انگشت سَبّابه در ناحیه مچ دست مشخص کنیم: ضربان ده ثانیه را مشخص و سپس در عدد شش ضرب کنید تا ضربان قلب در یک دقیقه مشخص گردد.
معمولا ضربان قلب استراحت بین ۵۵ تا ۶۵ میباشد.
بعد ضربان قلب ماکزیمُم را باید محاسبه نمود که ان هم به صورت زیر مشخص میشود:
عدد ۲۲۰ را منهای سن میکنیم
MHR= 220 - AGE
با داشتن ضربان قلب استراحت و ضربان قلب ماکزیمم به راحتی میشود ضربان قلب هدف را مشخص نمود. ابتدا ضربان قلب ماکزیمم را منهای ضربان قلب استراحت میکنیم حاصل هر چه شد هفتاد درصد آن را پیدا میکنیم این مقدار هفتاد در صد را که مشخص شد دوباره با همان ضربان قلب استراحت جمع میکنیم تا ضربان قلب هدفمان مشخص گردد.
(MHR _ HRR) × 0.7 + HRR
مثال: ضربان قلب هدف شخصی را حساب کنید که سن او ۶۰ سال و ضربان قلب استراحتش برابر با ۵۰ باشد
جواب ۱۲۷
یعنی باید تحت هیچ شرایطی هیچ شخصی حتی ورزشکاران هم اجازه ندهند در هنگام ورزش ضربان قلبشان بیشتر از ضربان قلب هدف آنان گردد، حتی اگر ده ضربه هم پایینتر باشد به نفع عضله قلب ورزش کردهایم.
AGE= سن
RPP= Rate presure Product
HR= Heart Rate
HRR= Heart Rest Rate
MHR= Maximum Heart Rate
در صورت صلاحدید برای اطلاع دوستان گرامی بویژه عزیزان بالای ۵۰ سال و بازنشستهها در سایر گروهها قرار دهید تا خودسرانه و بدون احتیاط ، تن به ورزشی که موجب مرگ انسان میشود ندهند!!!؟؟؟
سپاس
🆔️
https://eitaa.com/ghaemi125
🆔️
https://t.me/+VHDe4fMc7lE3MjE0
📚
#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
✾࿐༅🍃🌺🍃༅࿐✾