✅بخش اول ص ۲
در نیمه دوم دهه 1990، رئیس جمهور فقید سوریه حافظ اسد سرعت عادی سازی را با صدام حسین رئیس جمهور عراق تسریع کرد و پیام های محرمانه زیادی مبادله شد، مرزها باز شد، روابط تجاری توسعه یافت و نفت مبادله شد. در آن زمان این اقدامات به عنوان "کمپین شکست محاصره عراق" شناخته می شد.
این اقدامات پس از سالها بیگانگی، تبادل اتهامات، توطئهها و تلاشها برای نزدیکی، از جمله شکست جلسه محرمانهای بود که توسط پادشاه فقید اردن حسین در سال 1987 برگزار شد. در آن زمان حافظ اسد در جنگ ایران و عراق ضد صدام عمل می کرد.
در طول این مسیر تنش زا بین دو جناح حزب حاکم «بعث» در دمشق و بغداد، اسد از زمان پیروزی «انقلاب اسلامی» در سال 1979 به روابط خود با تهران پایبند بود، از جمله اینکه در جنگ علیه عراق بین سالهای 1980 تا 1988 در کنار آن ایستاده بود.
از یک سو در کنار جناحهای اپوزیسیون عراق که میخواستند رژیم صدام حسین را سرنگون کنند، ایستاده بود. بهویژه اسد با ائتلاف بینالمللی برای اخراج نیروهای صدام از کویت در سال 1991 مشارکت کرد
تا حد زیادی، این خط تا زمانی که رئیس جمهور بشار اسد پس از مرگ پدرش در ژوئن 2000 قدرت را به دست گرفت، ادامه یافت.
در بحبوحه اشتغال دمشق به انتقال ریاست جمهوری، سوریه همچنان به تماس های خود با رهبران اپوزیسیون عراقی که خواهان تغییر رژیم صدام بودند ادامه داد، رهبرانی که پس از جنگ برای آزادسازی کویت در سال 1991 از اینکه از حمایت کامل آمریکایی ها برخوردار شوند، ناامید شده بودند و حتی در جنوب و شمال عراق در معرض خیانت های آمریکاقرار گرفتند، آمریکایی که به «تحریم و منطقه پرواز ممنوع در شمال» اکتفا کرد.
👇
🇮🇷🇵🇸📡
https://eitaa.com/ghonsho
┈┄┅═✾🍃🌺🍃✾═┅┄┈