با مشاهده رفتار فروتنانه ایشان، مسلمان شده بود!
در دانشکده پزشکی، دانشجویی داشتم که حالتِ انزوایِ خاصی داشت و این رفتار خاص، مرا مجبور کرد که دربارهاش بیشتر تحقیق کنم. از ایشان پرسیدم:
علتِ متفاوت بودن شما چیست؟ گفت:
من قبل از این، بهایی بودم و تمام خانواده من بهایی هستند، اما من مسلمان شدم و لذا بسیار در فشار هستم، مرتب نگران و دغدغهمندم، در خانه اجازه ندارم نماز بخوانم، یا کتابی مذهبی مطالعه کنم، مدام به مقدسات من توهین میکنند!
انگیزه این جوان برای مسلمان شدن، بعد از ماجراهایی که در زندگی او رخ داده بود، تماس و ارتباط با آیتالله العظمی سید عزالدین زنجانی و فرزند ایشان آقا سید محمد باقر زنجانی بود. در حقیقت، از نظر به چهره ملکوتی آیتالله زنجانی و مشاهده آن رفتار زیبا و فروتنانه ایشان، به اسلام جذب شده بود و این جوان بهرغم آن فشارهایی که در حال تحملِ آن بود، ایمان و عقاید خودش را حفظ میکرد و مرتب از آیتالله زنجانی الهام میگرفت که چطور مقاومت کند.
به خصوص یادم هست که حضرت آقا به این جوان تأکید میکردند هیچ گاه وارد بحثهایِ خصومت آمیز با پدر و مادرش نشود و با همان مهر و محبت فرزندی، با آنها رفتار کند و سعی داشته باشد که موجباتِ اذیت و ناراحتی آنها را ایجاد نکند تا در خانواده کشمکش و مناقشه ایجاد نشود.
حتی توصیه میکردند اگر به نمازهای شما حساسند، نمازها را در مسجد بخوانید یا مثلاً اگر میخواهید نمازهایِ مستحبی و شبانه بخوانید، آنها را در بستر به جا بیاورید و حساسیت ایجاد نکنید!
این دانشجو کمکم بزرگتر شد و به رتبه پزشکی رسید و ارتباطش با ما، همچنان برقرار بود. فهمیدیم که کاملاً بر پدر و مادر، تأثیر گذاشته است و حتی توانسته بود مادرش را- که مبتلا به سرطان گستردهای شده بود و در آستانه مرگ قرار داشت- در آخرین روزهای عمرش، مسلمان کند و پس از مرگ هم، با آداب و رسوم اسلامی، در یکی از قبرستانهایِ عمومیِ مسلمانها دفن نماید. بله، برای من بسیار جالب بود که ایشان، چگونه آن جوان را راهنمایی کردند که هم اعتقاداتش را حفظ کند و هم وارد رفتارهای خصومتآمیز با پدر و مادرش نشود. این نوع رفتار، یادآور نصایحی است که پیامبر اسلام (ص)، به مصعب بن عمیر درباره خانوادهاش کردند!
@golestanhowzeh