📮
گزارش سیاستی بررسی کارشناسی ابعاد قطع برق خانگی و صنعتی
📓طبق آمارهای جهانی، جمهوری اسلامی ایران در رتبه 12 تولید برق در جهان بوده و رتبه 13 مصرف برق را به خود اختصاص داده است.
📔بر اساس دادههای مصرف برق سرانه، مصرف برق سرانه جمهوری اسلامی ایران همیشه پایینتر از نرخ جهانی بوده و طبق آخرین آمار بانک جهانی 6٪ کمتر از میانگین جهانی میباشد. مصرف برق سرانه جمهوری اسلامی ایران 74% چین، 42% فرانسه، 41% آلمان، 37% ژاپن و 32%عربستان سعودی و کمتر از 64 کشور جهان است.
📒طبق دادههای جهانی، مصرف برق ایران حدود 84٪ عربستان، 68٪ فرانسه و آلمان ، 50٪ کانادا و تقریبا مساوی ترکیه است. در حالیکه جمعیت ایران 2.5برابر عربستان، 1.3برابر فرانسه، 1.05برابر آلمان و تقریبا هم اندازه با ترکیه است.
📕69% برق کشور در مصارف غیرخانگی استفاده شده و بالاترین سهم مربوط به بخش صنعتی با 36% مصرف برق کشور است و حدود 10% برق تولیدی کشور در هنگام انتقال تلف می شود.
📘بررسی آمارهای جمعیتی، اشتغال، تامین اجتماعی و.. نشان میدهد که در ایام پیک مصرف برق که میزان تولید برق کشور توان پوشش نیاز و تقاضای مصرفی برق کشور را ندارد و میبایست با قطع بخشی از برق به نفع بخشی دیگر، کاستی برق را جبران نمود؛ قطع برق خانگی به خاطر تامین برق شهرکهای صنعتی یعنی برق بیش از 55میلیون نفر در منازل، 98٪ بنگاههای اقتصادی و 86٪ نیروی کار کشور شاغل در اصناف و کارگاههای خرد و متوسط به کمتر از 14٪ نیروی کار کشور تخصیص یابد و این موضوع با هیچ مبنای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی همخوانی ندارد.
متن کامل و نمودار
💠 اندیشکده قصد
💡
@qasdna_ir