💠
الزامات دیپلماسی دانشآموزی و دانشجویی
🔻مدارس و دانشگاهها چقدر برای عملیاتی شدن دغدغهٔ رهبری آمادهاند؟
✍ رسول نمازی
🔸 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ۱۲ آبان با دانشآموزان و دانشجویان نکتهای را بیان کردند که کمتر مورد توجه قرار گرفت! ایشان فرمودند:
«شما جوانان و دانشآموزان و دانشجویان باید با ارتباط و تماس با جوانان کشورهای اسلامی و منطقه و فراتر از منطقه، حقایق را برای آنها روشن و یادآوری کنید که باید حرکت عمومی و عظیمی علیه استکبار ایجاد شود.»
🔹 اما سوال اینجاست که این مطالبه رهبر انقلاب از دانشآموزان و دانشجویان -حتی اگر فقط قشر متدین و انقلابی مورد خطاب باشد- چه الزامات فکری و ابزاری دارد و آیا زمینههای انجام آن فراهم است؟
🔸 در گام اول، نظام تعلیم و تربیت و آموزش عالی کشور به چه میزان تفکر امتگرا و «اسلام بدون مرز» را به دانشآموزان و دانشجویان منتقل و به عنوان بخشی از هویت شخصیتی در آنان نهادینه میکند؟
🔹 هنوز هم با یک ضربالمثل غلط (چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است) شبهه و تزلزل در نوجوان و جوان ما ایجاد میشود که ما را با غزه، لبنان و سوریه چهکار؟! حال چگونه از این قشر توقع ارتباطگیری موثر با همسالان خود در کشورهای اسلامی و تبیینگری داریم؟
🔸 چقدر توانستهایم ریشه و پیشینهٔ دشمنی تمامنشدنی جبههٔ استکبار با امت اسلامی را برای قشر دانشآموز و دانشجو تبیین کنیم که آنان بتوانند برای دیگران بیان حقایق کنند؟! بماند که بخشی از این نوجوانان و جوانان، بهعلت غفلت ما در تبیین حقایق و جنگ شناختی جبههٔ رسانهای دشمن، آمریکا و غرب را قبلهٔ آمال خود میبینند!
🔹 آیا توانستهایم این مهم را برای آنان جا بیندازیم که سرنوشت ما در جهان کنونی حتما با سرنوشت امت اسلامی گره خورده است و غفلت از جهان اسلام، ما را از پشتوانهٔ مادی و معنوی آنان در میدان مبارزه با استکبار محروم میکند؟!
🔸 آیا دانشآموز و دانشجوی ما شناخت لازم اولیه برای ارتباطگیری با یک نوجوان یا جوان در کشوری همچون عراق، ترکیه یا افغانستان دارد؟! فعلا کاری با کشورهای دیگر منطقه یا فرامنطقه نداریم!
🔹راستی جایگاه این مباحث در کتابهای معارف دینی، مطالعات اجتماعی، ادبیات، تفکر و اندیشه و.. یا برنامههای فرهنگی پرورشی مدارس کجاست؟
🔸 لازمهٔ ارتباطگیری پیوسته و موثر، بلد بودن زبان عربی یا انگلیسی است، آیا نوجوان و جوان دانشآموز و دانشجو امکان مکالمه با زبانهای عربی یا انگلیسی را دارد؟
🔹 جایگاه تشکلهای حاکمیتی همچون بسیج دانشآموزی و دانشجویی، اتحادیهٔ انجمنهای اسلامی، سازمان دانشآموزی و... در ایجاد انگیزه و زمینهٔ لازم برای ایجاد حرکت عمومی میان دانشآموزان و دانشجویان برای ارتباطگیری با همنوعان خود در دیگر کشورها چگونه است؟
🔸 واقعیت این است که ما فرزندان این سرزمین را برای دنیای فراتر از مرزهای جغرافیایی کشورمان و در افق مرزهای عقیدتی انقلاب اسلامی آماده نمیکنیم و باوجود سرعت شگفت آور تحولات سیاسی، اجتماعی و امنیتی جهان، هنوز هم نیاز به آن را حس نمیکنیم.
#مجمع_اسلامی_حبلالله
🆔
@Hablollahir