💠داستان های نهجالبلاغه
💢تحمل و صبر انقلابي
🔵روش امام علي (ع) اين بود كه امور را با دشمنان، تا ميتواند با سرپنجهي صبر و حوصله و تحمل، رسيدگي كند و تا راه داشت راضي به جنگ نبود و آغازگر جنگ نميشد و جنگهاي آن حضرت، جنبهي دفاعي داشت.
🔴در مورد معاويه (دشمن سرسخت علي عليهالسلام)، علي (ع) در آغاز نامههاي متعدد براي معاويه فرستاد و افرادي را نزد او روانه كرد، تا امور مردم با مذاكره و پيروي از دستورات خداوند، حل شود.
🔷به عنوان نمونه: امام علي (ع) «جرير بن عبدالله» را (به پيشنهاد خودش، كه از همشهريان مردم شام است و بسياري از آنها از خويشان او هستند) همراه نامه به سوي معاويه فرستاد.
جرير نامه علي (ع) را به معاويه رساند و مردم را دعوت به پيروي از علي (ع) نمود و صريحا به معاويه گفت: «تو هم همان راهي را انتخاب كن كه ساير مسلمانان برگزيدهاند، نگو من فرماندار عثمان در شام هستم و بايد در سمت خود باقي باشم، زيرا اينك علي (ع) خليفهي مسلمين است و از او بايد اطاعت كرد.»
🔶معاويه در ظاهر گفت: در اين باره بايد فكر كنم، ولي وقتي كه دريافت علي (ع) حاضر نيست او را بر سمت خود باقي بگذارد، آهنگ مخالفت را مينواخت و مردم را بر ضد علي (ع)ميشورانيد.
سرانجام جرير، از معاويه مايوس شد و به كوفه بازگشت، ولي متاسفانه مردم كوفه به او بدبين شدند و گفتند او طرفدار معاويه است، او نيز از اين نسبت ناروا، ناراحت شد و از كوفه به جزيرهي «قرقيساء» رفت و تا آخر عمر همانجا ماند.
⚪️اصحاب علي (ع)، اصرار ميورزيدند كه علي (ع) آماده جنگ با معاويه گردد (و البته اين آمادگي به معني اعلام جنگ بود).
اما شيوهي علي (ع) اين بود كه آغازگر جنگ نباشد و با تحمل و صبر انقلابي، امور را دنبال كند و راه صلح را نبندد (با توجه به اينكه هنوز جرير از شام به كوفه نيامده بود) بر همين اساس در پاسخ اصحاب فرمود:
🔹ان استعدادي لحرب اهل الشام و جرير عندهم، اغلاق للشام و صرف لاهله عن خير ارادوه …
🔸مهيا شدن من براي جنگ با مردم شام- با اينكه هنوز جرير بن عبدالله پيامآور من در نزد معاويه است- به معني بستن در صلح با آنها است و به معني بستن راه انجام كار نيك بر روي آنها است كه اگر بخواهند كار نيك كنند …
☑️به اين ترتيب علي (ع) آغازگري جنگ را نپسنديد و همواره ميكوشيد بلكه افراد را به سوي حق هدايت كند و در اين مسير تحمل و شكيبائي بسيار داشت.
✅ اسرارنهجالبلاغه را دنبال کنید👇
╭═━⊰ 🍃🌺🍃 ⊱━═╮
@asrareenahjolbalaghe
╰═━⊰ 🍃🌺🍃 ⊱━═╯