🔴 پروژه "تحریم تا گرسنگی" علیه ایران
🔹️ "آشوبهای سیاسی و تحریم"؛ این دو گزینهای بودند که دو دهه قبل مجله علمی نیچر از آنها با عنوان ابزارهایی برای مقابله با سرعت گرفتن رشد علمی ایران مطرح کرد.
🔸️ کرک، سناتور سابق آمریکا که امروزه عضو هیات مشورتی گروه اتحاد علیه ایران هستهای است، پاییز سال 2014 (1393) گفته بود: «برای اینکه مردم ایران دولتشان را برای سوءرفتارهایش مورد مجازات قرار دهند، خوب است غذا را از دهانشان بیرون بیاوریم.
✅ کرک پیشنهاددهنده این سیاست نبود بلکه در میانه راه آن را به شکل آشکار و با صدایی بلند اعلام کرد. گرسنگی دادن مردم ایران از طریق اعمال تحریمهای هوشمندی که به تمام مجراهای اقتصادی ایران رسوخ کنند، از سال 2010 در مقیاسی بالا توسط دولت باراک اوباما پایهگذاری شد. تا پیش از او حتی جورج بوش که ظاهرا قصد حمله نظامی به ایران را داشت نیز به سمت این تحریمها حرکت نکرده بود.
🔹️ «تحریم تا گرسنگی» را در داخل آمریکا دو اندیشکده «اتحاد علیه ایران هستهای» و «بنیاد دفاع از دموکراسیها» پیگیری میکنند که هر دو خود را فراحزبی معرفی میکنند؛ با این حال مورد نخست بیشتر در دولت دموکراتها و مورد دوم بیشتر در دولت جمهوریخواه ترامپ موثر بودهاند.
🔸️ فعالیتهای این دو نهاد عمدتا بر شناسایی حداکثری مویرگهای اقتصادی و تجارتی ایران برای مسدودسازی و اخلال در آنهاست. اتحاد علیه ایران هستهای دست به ردیابی شرکتهایی میزند که با ایران مراوده دارند و سپس با ارائه گزارشهایی درباره آنان که سایه اتهام را بالای سر آنها برافراشته میسازد، این شرکتها را از ادامه تجارت با ایران منصرف میکند. بهعنوان نمونه این گروه در سال 2010 گزارش کرد یکی از شعبههای شرکت هانتسمن مادهای به ایران فروخته است که میتواند کاربردی دوگانه داشته و در ساخت موشکهای جامد به کار رود. هانتسمن به دلیل هراس از این تبلیغات در ژانویه 2010 فروش خود به ایران را متوقف کرد.
✅ از آنجا که تحریم مواد غذایی و دارویی اقدامی مخاطرهآمیز است اتکای صرف بر بهانه هستهای نمیتوانست برای توجیه آن کافی باشد. از این رو شبکهای از اندیشکدهها و رسانهها باید با برنامهریزی تحریمها و اصرار بر اجرای بلندمدت آن کار را به جایی برسانند تا با ایجاد شورشهای مردمی بتوانند در کنار قضیه هستهای، مساله «حقوقبشر» را نیز علیه ایران علم کنند.
🔹️ اتکا به بهانه هستهای باعث میشد عدهای با انتقاد از تحریمها آن را تنبیه مردم و نه دولت معرفی کنند اما پس از مرحلهای که پرچم «حقوق بشر» علیه ایران برافراشته شد امکان این توجیه فراهم میشد که دولت ایران مردمش را آزار میدهد و حتی اگر منابع مالی نیز در اختیارش قرار گیرد، چیزی از آن را صرف مردم نخواهد کرد، اگر آن را برای سرکوب هزینه نکند. در اینجا نقش «بنیاد دفاع از دموکراسیها» برجستهتر میشد.
💢 دولت آمریکا با دو بازوی مشورتی بیرونی خود یعنی «اتحاد علیه ایران هستهای» و «بنیاد دفاع از دموکراسیها» با طراحیهایی بسیار جزئی و هوشمندانه میکوشند مسائلی مانند رفتوآمد مردم به کار، خرید مواد غذایی، خرید دارو و تشخیصهای درمانی تا مسکن، اجاره و اطمینان شغلی را تحتتاثیر قرار دهند. نقص در هرکدام از آنها که وظیفه دولت مستقر است بهزعم آمریکا و بازوهای تحریمیاش میتواند منجر به شکاف میان مردم و حاکمیت شود.
#روشنا
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
✨هادیان بصیر✨
🆔
sapp.ir/hadianebasir1
🆔
eitaa.com/hadianebasir
🆔
rubika.ir/hadianebasir1