⭕️
بهداشت خواب:
🔺خواب باعث می شود که روح به داخل بدن رفته و موجب سرد شدن ظاهر بدن میگردد لذا معمولاً انسان هنگام خواب نیز به ملحفه نیاز پیدا میکند.
🔺افراط در خواب موجب افزایش رطوبت و سرد شدن بدن و افزایش رطوبت بدن و موجب بیماری میگردد.
🔺بیداری بیش از حد موجب ضعف مغز و قوه هاضمه میگردد.
🔺خواب در روز بی کیفیت است و موجب فساد و تیرگی رنگ چهره میشود و برای طحال مضر است و قوای نفسانی را ضعیف و سست میکند و موجب کندی ذهن میشود.
🔺 اگر کسی عادت به خواب در روز داشت، نباید دفعتاً این کار را ترک کند.
🔺درد و افکار بیش از حد باعث بیخوابی میشود.
🔺روشن بودن مکان خواب برای کسانی که آمادگی بیخوابی دارند مضر میباشد.
🔺 حبوبات بادزا موجب خوابهای ترسناک و کابوس میشوند مثل نخود، باقلا و ...
🔺کسانی که دچار سینوزیت یا عفونت گلو یا درد مفاصل زانو هستند، هنگام خواب چون گرما به عمق بدن میرود پوشاندن این نواحی در هنگام خواب ضروری است.
🔺به افراد مبتلا به سینوزیت و سرماخوردگی توصیه میشود قبل از خواب استحمام نکنند زیرا رطوبت حاصله در عمق پوست تا چند ساعت باقی میماند و بدنبال خوابیدن آن نواحی سردتر میشود و موجب تشدید بیماری میشود.
🔺افرادی که طبیعت صفراوی و سوداوی دارند، نیاز بیشتری به خواب دارند زیرا خشکی در بدن آنها بیشتر است و طبق نظر حکما مغز انسان بهترین بهره و منفعت را از خواب میبرد و بیخوابی باعث تخریب مغز میشود چون طبیعت مغز سرد و مرطوب است هرچه این رطوبت بیشتر شود خواب آلودگی بیشتر و هرچه رطوبت کمتر گردد بیخوابی زیادتر میشود و بدنبال بیخوابی و کاهش رطوبت مغز عوارضی مثل بیقراری و تشویش و نقصان اندیشه و تفکر حادث میکند لذا با انجام خواب منظم، به موقع و معتدل موجب توانمندی حواس و طبیعت مغز میگردد.
🔺خوابیدن طولانی به علت افزایش رطوبت و سردی باعث کرختی و سست شدن بدن خواهد شد و نتیجه آن سنگینی سر خواهد بود، پس خوابیدن طولانی در افراد با طبیعت سرد و مرطوب بسیار مضر است لذا افراد لاغر و خشک و نحیف به خواب بیشتری نیاز دارند و افراد چاق و پف آلود و مرطوب نباید زیاد بخوابند.
🔺اگر فردی بعد از خوابیدن احساس شادابی و سرحالی نداشته باشد، نشانه بیماری یا شروع آن است همین طور اگر افراد تندرست خواب سنگین داشته باشند و علت واضحی هم نداشته باشند ممکن است مقدمه بیماری باشد.
🔺اگر خواب معتدل باشد باعث هضم بهتر غذا و جبران ناتوانیهایی که برای انسان بر اثر خستگی یا خشم و ... به وجود آمده میگردد.
🔺خواب خوب باید با برنامه ریزی باشد و زمان آن معین باشد. در خواب نباید زیاده روی کرد و از شب بیداری باید پرهیز کرد زیرا کم خوابی برای مغز زیان آور است.
🔺خواب با شکم خالی و یا شکم خیلی پر، زیان آور است. همچنین خواب در ساعات روز بد است زیرا باعث بیماریهای رطوبتی، سرماخوردگی، زشتی رنگ، تنبلی و بی اشتهایی میگردد چون این خواب کامل نیست و زود تمام میشود بر عکس خواب شب که کامل است.
👇👇👇
📚
https://eitaa.com/hakimanh