❇️صوت و صداسازی❇️ ❇️درس سوم: د) تجویز برخى خوراکى‌ها همان طورى که بین همگان مشهور است، بعضى از خوردنى ها هستند که باید از آنها پرهیزشود و برخى باید استفاده گردد تا صداى شخص را تقویت نماید. حنجره را به لولاى در تشبیه کردیم؛ همان گونه که درب احتیاج به باز و بسته شدن دارد تا سفت نشود، احتیاج به روغن کارى هم دارد. به همان شکل که باید از حنجره کار کشید تا انعطافش ازبین نرود، باید با خوردن بعضى خوراکى ها به تحرک بیشتر آن کمک نمود. ناگفته نماند که معرفى این خوراکى ها جنبه تجربى دارد و در افراد گوناگون، مختلف است. امکان دارد که در بعضى جواب ندهد ولى آنچه که در عرف مداحان و قاریان و... براى تقویت حنجره معمول است، خوردن غذاهاى کم چربى و آبکى مانند آش، گوشت آب پز، باقلا پلو، آبگوشت بدون چربى، نوشیدن شیرگرم قبل و بعد از خواندن و نوشیدن آب ولرم در حین برنامه است. همچنین در مواقع گرفتگى و خستگى صدا، خوردن ژله نشاسته، زرده تخم مرغ، تخم مرغ عسلى، آب شلغم، و یاغرغره کردن آب نمک به اضافه چند قطره آب لیمو و یا خوردن انجیر خشک که در شیرجوشیده ریخته شده باشد، تأثیر بسزایى خواهد داشت. همچنین خوردن تخمه هائى که داراى لعاب مى باشند مانند بارهنگ، به دانه، تخم شربتى و...قبل از اجراى برنامه بسیار مفید است. به قول یکی اساتید : (( اثر خوردن مقدارى ازتربت سیدالشهداء قبل از مجلس و مالیدن آن به گلو از همه اینها بیشتر است )) ه‍) پرهیز براى اینکه حنجره آسیب نبیند باید از خوردن بعضى از خوراکى ها مانند انواع ترشى ها، سرخ کردنى، چاى پررنگ، آب سرد، بستنى و این قبیل مواد غذائى خوددارى نمود. چون خوردن اینها به مرور زمان باعث تحلیل رفتن قواى حنجره و ضعیف شدن صدا مى گردد و شاید به جرأت بتوان گفت که اثر این خوردنى ها در حنجره خواننده مخرّب تر از حنجره فرد معمولى است که خواننده نمى باشد. چون حنجره کار کرده در مقابل بعضى چیزها آسیب پذیرتر از حنجره کارنکرده است. همچنین خوردن تخمه، آجیل و حتى استعمال عطریات باعث گرفتن صدا مى گردد و مجدداً لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که پرهیز از خوراکى ها هم مانند تجویز بعضى دیگر خوردنى ها به تفاوت افراد، مختلف مى شود و در همه على السویّه نمى باشد ونیز سینه زدن و گریه شدید کردن نیز باعث گرفتگى حنجره مى شود. همچنین تنفس درفضائى که گرد و خاک دارد و یا محلى که در آن غذا مى پزند و چیزى سرخ مى کنند نیزهمان نتیجه را خواهد داد. البته همان طورى که قبلاً نیز اشاره شد، باید توجه داشت که این گونه پرهیزها و تجویزها، فردى است و شخص باید با گذشت زم ان و تجربه درخوانندگى، پى به اثر مثبت یا منفى آنها روى خود ببرد و یک برنامه پرهیز غذائى براى خود داشته باشد. چون ممکن است هیچ یک از خواراکى هاى فوق ، اثرى در وى نداشته باشد. تذکر کلى: به طور کلى مى توان گفت که هرگونه خوراکى که در شخص تولید گلودرد مى کند و هنگام ابتلا به سرماخوردگى یا گلودرد باعث تشدید آن مى شود، در موقع سلامتى باعث ضعیف شدن حنجره و صدا مى شود و بر عکس هر گونه خوراکى که در موقع گلودرد وعفونت سینه، موجب بهبود شخص مى شود در موقع سلامتى موجب قوى شدن صدا و بالارفتن کارایى حنجره مى گردد. 🔹اصطلاحات علمی و فنی قرائت قرآن کریم ♦️ارتفاع  ارتفاع یک صوت یا بسامد یافرکانس آن مشخص گردیده و به طور کلی محدوده ای است که پایین ترین و بالاترین درجه صوت در آن مشخص می گردد. ♦️اُکتاو  گستره صوتی شامل هشت نُت که در آن، نُت هشتم تکرار همان نت اول است. ♦️آکسان به معنی لهجه یا تکیه و فشار صوتی روی کلمات و یا هجاهاست. ♦️انتقال تغییر و تعویض یک مقام و مشتقات آن به مقام دیگر از موضعی است که احساس ناهم‌گونی در شنونده ایجاد نشود/تعویض مایه یک قطعه موسیقی به مرتبه بالاتر یا پایین‌تر است. ♦️انعطاف‌پذیری صوت  میزان توانایی و آمادگی حنجره شخص در انتقال از نتی به نت دیگر یا پرده ای به پرده دیگر مبتنی بر منطق موسیقی است. ♦️اوج  یا هفتکاه به درجه هفتم یا نت سی در دیوان اساسی گویند. ؛*┄┄┄┅═✧❁💠🌹💠❁✧═┅┄┄┄* کانـال قـرآنـی نـغـمـه‌هـای بـهـشـتـی 🆔 @Naghmehaye_Beheshti