📜قرض حسنه: در قرآن به معنایی که در ذهن ما هست، یعنی وام دادن، به کار نرفته است. قرآن انفاق مال را در راه خدا به قرض حسنه دادن به خداوند معرفی کرده است فرموده است که نتیجه این اقدام اضافه شدن مال انسان و دادن اجر کریم از سوی خداوند است.
💠 به کاربردن این تعبیر چند نتیجه دارد. اول اینکه با این تعبیر عظمت انفاق مال مشخص می شود، دوم اینکه اگر انفاق کردی به خدا قرض دادی و خدا قرض را برمی گرداند، آن هم چند برابر. سوم خداوند برای گیرنده کمک شخصیت قائل می شود .
@hamdan110
یعنی دارید این پول را به خدا می دهید و نه این فرد. البته مطابق روایات صفت حسنه برای قرض اشاره به برخی از ویژگی های این انفاق دارد که شایسته است رعایت شود مانند (مخفیانه بودن، حلال بودن منبع انفاق و....) پس این که در برخی از پیام های تبلیغاتی بانک ها این آیه را به عنوان تشویق برای بازکردن حساب موسوم به قرض الحسنه مطرح می کنند، قطعا توجیهی ندارد و اصلا محتوای این آیه ربطی به قرض و وام ندارد! (ترکیب قرض الحسنه از نظر ادبیات عرب اصلا غلط است!)
🔶مَن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَ لَهُ أَجْرٌ كَرِيمٌ (حدید / آیه 11)
🔶 كیست كه به خدا وام نیكو دهد (و از اموالى كه به او ارزانى داشته انفاق كند) تا خداوند آن را براى او چندین برابر كند؟ و براى او پاداش پرارزشى است!
✅عزیزان در کمک به همنوعان، زمان را از دست ندهیم.
📝حمدان مقدم
https://eitaa.com/hamdan110