🔻 آمارهایی که عارف نمیداند
🔹️محمدرضا عارف، معاون اول دولت چهاردهم روز گذشته در جلسه شورای اقتصاد در اظهاراتی عجیب خطاب به منتقدین دولت گفت: "برخی از صاحبان تریبون در قبال سکوت آگاهانه دولت و وزرا دارند بیانصافی میکنند.
🔹اگر انتقادها ادامه پیدا کند خیلی از مسائل را باز میکنیم و میگوییم چه چیزی تحویل گرفتهایم. دولت را مجبور نکنید گزارش وضعیتی که وزارتخانهها را تحویل گرفتهایم بدهیم."
🔹این اظهارات نشاندهنده بیاطلاعی یا بیانصافی آقای معاون اول است. در این نوشته قصد داریم برای اطلاع او آنچه دولت سیزدهم تحویل گرفته و تحویل داده است را به اختصار مرور کنیم. شاید آقای عارف واقعا نمیداند و آنچه میگوید از سر بیاطلاعی است.
🔹در شهریورماه ۱۳۹۲ زمانی که حسن روحانی سکان اداره کشور را بر عهده گرفت متوسط قیمت مسکن ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود، اما در شهریور ۱۴۰۰ که دولت را تحویل سید ابراهیم رئیسی داد، متوسط قیمت مسکن با رشدی ۷۷۰ درصدی به بیش از ۳۱ میلیون تومان رسیده بود.
🔹مردادماه ۱۳۹۲ که حسن روحانی رئیسجمهور ایران شد، نرخ دلار ۳۱۸۰ تومان بود، اما زمانی که حسن روحانی در مرداد ۱۴۰۰ دولت را تحویل سید ابراهیم رئیسی داد، نرخ دلار به ۲۵۵۳۰ تومان رسیده بود که نشاندهنده رشد بیش از ۷۰۰ درصدی نرخ ارز بود.
🔹روزی که حسن روحانی دولت تدبیر و امید را تشکیل داد بدهی دولت به بانک مرکزی ۱۸۹هزار میلیارد ریال بود اما روزی که او دولت را به سید ابراهیم رئیسی تحویل میداد، این بدهی با رشدی ۷۶۶ درصدی به ۱۶۳۷ هزار میلیارد ریال رسیده بود، بدهی دولت به بانکها نیز با رشدی ۵۶۴ درصدی از ۶۲۸ هزار میلیارد ریال به ۴۱۷۵ هزار میلیارد ریال رسیده بود.
🔹حسن روحانی در مرداد ماه ۱۴۰۰ تورم را با عدد ۵۸.۳ درصد تحویل دولت سیزدهم داد، که بالاترین تورم تاریخ ایران پس از انقلاب است. نرخ رشد نقدینگی در آن سال به حدود ۴۰ درصد رسیده بود، یعنی بالاترین نرخ رشد نقدینگی در تاریخ ایران. امروز رشد نقدینگی با تلاشهای دولت سیزدهم به محدوده ۲۴ درصد و نرخ تورم وارد کانال ۳۰ درصد شده است.
🔹متوسط رشد درآمد ملی کشور طی ۸ سال دولت حسن روحانی منفی ۱.۸ درصد و متوسط رشد بخش ساختمان منفی ۴.۶ درصد بود.
🔹صادرات غیرنفتی که با با کاهش مستمر در ۴ سال دولت دوازدهم مواجه شده و به ۳۴.۹ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ رسیده بود در دولت سیزدهم رکورد ۴۰ ساله کشور را شکست و به ۵۳ میلیارد دلار رسید.
🔹رکورد استقراض دولت از بانک مرکزی با رقم ۵۰ هزار میلیارد تومان در ۴ ماه نخست ۱۴۰۰ شکسته شد اما دولت سیزدهم استقراض از بانک مرکزی را متوقف کرد.
🔹متوسط رشد اقتصادی کشور در دولت حسن روحانی ۱.۵ درصد و در ۴ سال دولت دوازدهم نزدیک به صفر بود که دولت شهید رئیسی آن را ۳ برابر کرد و به ۴.۵ درصد رساند.
🔹تراز حساب جاری کشور در سال پایانی دولت روحانی منفی ۷۰۸ میلیون دلار شد اما دولت رئیسی آن را مثبت کرد.
تجارت خارجی کشور که در سال پایانی دولت روحانی به ۷۸ میلیارد دلار سقوط کرده بود در دولت سیزدهم به ۱۱۷ میلیارد دلار افزایش یافت.
🔹پس از ۷ سال متوالی کاهش ترانزیت کالای خارجی از کشور در دولت روحانی، شاهد ثبت بالاترین رقم ترانزیت ۴۰ سال اخیر در دولت شهید رئیسی بودیم.
شاخص بسیار مهم تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ۸ سال دولت روحانی منفی شده بود اما در دولت سیزدهم مثبت شد.
🔹در حالی که شاهد نزول سرمایهگذاری معتبر خارجی به کمترین رقم در سال پایانی دولت روحانی (۱.۸ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹) بودیم در مقابل، رکورد بالاترین رقم سرمایهگذاری معتبر خارجی در ایران در دولت سیزدهم (۵.۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲) ثبت شد.
🔹مشکل برق که این روزها دولت چهاردهم با آن مواجه است، نتیجه ثبت کمترین رقم افزایش سالانه تولید برق در دولت روحانی و کاهش آن به ۱۸۰۰ مگاوات در سال ۱۳۹۹ است.
🔹در حالی که بالاترین رکورد افزایش سالانه تولید برق در تاریخ ایران در سال اول دولت سیزدهم (۶۰۰۰ مگاوات) محقق شد.
🔹در حالی که دولت حسن روحانی بدترین عملکرد در توزیع درآمد بر مبنای شاخص ضریب جینی را داشت، شاهد کاهش ضریب جینی به کمترین رقم ۵۵ سال گذشته در دولت رئیسی طبق گزارش بانک مرکزی بودیم.
🔹طبق گزارش بانک جهانی تعداد فقرا در دولت روحانی افزایش ۱۰ میلیون نفری پیدا کرد اما در دولت سیزدهم شاهد کاهش ۶ میلیون نفری جمعیت زیر خط فقر بودیم.
🔹متوسط رشد فصلی بخش صنعت در دولت روحانی به ۲ درصد سقوط کرده بود اما شاهد افزایش آن به ۶.۵ درصد در دولت رئیسی بودیم.
🔹رشد بخش معدن که در تابستان سال ۱۴۰۰ به منفی ۳.۶ درصد رسیده بود در زمستان گذشته به ۵.۵ درصد افزایش یافت./ بخش اول
✅️
@Rajanews_com