ریزش ها و رویش ها
قسمت دوم:
سطح ريزشها:
ريزشها را ميتوان به سه سطح 1- نخبگي 2- توده 3- جرياني تقسيم کرد اما معمولاً نخبگان در پروسه ريزش مورد توجهاند و ريزشهاي فردي در متن توده حاکميت را متوجه نميکند. اما نوع سوم جرياني است که شکل «پالايش» آن چندين مصداق را شامل ميشود. (قسمت بعد)
سطح ریزش ها:
1-نخبگي 2- توده(از مردم)3-جریانی
از نظر رفتاری:
1- تقابل و رويارويي 2- انزوا طلبی 3-نق زنی و نقد دائمی
ريزشها در بعد رفتار به سه دسته تقسيم ميشود. برخي در صدد اصلاح يا انتقام برميآيند و به روشهاي مختلف اعم از قلم، بيان و سلاح وارد ميدان مبارزه با نظام شده يا ميشوند. برخي صحنه را ترک ميکنند و به زندگي فردي و خصوصي روي ميآورند و فاصله خود را با حاکميت حفظ ميکنند اما به سمت رويارويي و درگيري نميروند.
🔸دسته سوم کساني هستند که در هر صورت به بدبيني، نقزني، نقد، تخريب و چالش روي ميآورند اما به سمت رويارويي و تقابل و تنش حداکثري نميروند. البته حاکميت و نيروهاي انقلاب کمتر به اين موضوع وارد شدهاند که کدام گروه يا فرد ميتوانند مجدداً به خاستگاه اوليه برگردند و چگونه ميتوان آنان را حفظ کرد و اصولاً اتاق فکري در اين باره وجود ندارد. دسته سوم که معمولاً نقزن خواهند شد، با خاطرات گذشته، حال را ميکوبند و اسطوره و مدينه فاضلهاي از گذشته را ترسيم مينمايند و وضع موجود را بدترين وضع در گذشته و حال تاريخ انقلاب ميدانند. سعه صدر حاکميت در مواجهه با اين دسته تا کنون قابل قبول بوده است و نوعي ظرفيت تحمل ريزشها را به نمايش گذاشته است.
🇮🇷کانال حامیان اصل هشتم قانون اساسی 🇮🇷
@hamian_m_a