#عدم_بخشش_دیگران
سلام. وقتتون بخیر؛بنده خانم هستم. حقیقتش من یه مشکلی که دارم اینه که نمیتونم راحت آدم هارو ببخشم، کسایی که در حقم بدی کردند، بعضی ازین ادما عذر خواهی میکنن بعضیا هم نمیکنن، منم دوست دارم ببخشمشون، هر دو دسته رو، ولی هر بار یاد کارهایی که کردن و حرفهایی که زدن میفتم ازشون متنفر میشم، بخشیدن کسایی که عذرخواهی نمیکنن هم خیلی برام سخته، اصلا میشه ازتون بپرسم من چطور میتونم متوجه بشم یه کسی رو بخشیدم؟ من بعد از اون رفتار بدشون دیگه کمتر باهاشون صحبت میکنم، یعنی دیگه دوست ندارم حرف بزنم و تعامل داشته باشم باهاشون
ضمناً من دانشجو معلم رشته آموزش ابتدایی هستم، میخواستم ازتون خواهش کنم چندتا کتاب خوب که میتونه بهم کمک کنه لطف کنید بهم معرفی کنید. ممنونم از زحمات بی شائبه تون🌸💐💐
عذرخواهی میکنم که بیشتر از ۱۰خط شد🙏🙏🙏
🌹🍃 پاسخ
#مشاور_امین کانال تربیتی همسران خوب، سرکار خانم
#بیات👇
🌸بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
عرض سلام و احترام خدمت شما خواهر گرامی
سال جدید و عید نیمه شعبان رو خدمت شما تبریک عرض میکنم.
🌹احسنت به شما خواهر خوبم که به دنبال راهکار و حل مسئله خود و مشورت کردن هستید. چرا که اولین قدم برای اصلاح این است که خودِ فرد بداند اخلاق و رفتاری که دارد نیاز به بازبینی و اصلاح دارد چه بسیار افراد هستند که فقط به دنبال تغییر و عیب از دیگران هستند و عیوب خود را نمیبینند. اما اگر کسی انصافا بخواهد فضایل اخلاقی را در خود پیاده کند ابتدا باید به خود توجه کند و رذائل خود را بشناسد.
🦋در ارتباط با مسئله شما نکاتی رو خدمتتون عرض میکنم انشالله که راهگشا باشد :
✨1. تمرین کنید رفتار خداگونه داشته باشید. با تفکر کردن و تامل در این قضیه؛ وقتی خدای مهربان بندگان خود را میبخشد آیا دوباره به گذشته او نگاه میکند؟ دوباره کم کاری و گناه بندگانش را به یاد می آورد ؟ تعبیر زیبای "یا کریم الصفح" در مورد پروردگار ناشی از همین هست یعنی اگر میبخشد چنان است که انگار بنده ی او گناه و خطایی مرتکب نشده است. پس تلاش کنیم رفتار ما هم همین گونه باشد همانطور که دوست داریم پروردگار نسبت به ما بخشش داشته باشد.
✨2. انتظار و توقعتان را از دیگران کم کنید. تا زمانی که شما از دیگران توقع داشته باشید و بر خلاف میل شما انجام شود خود را مُحِق میدانید که نبخشید و وسوسه نفس هم مرتب شما را تحریک میکند. اما بهترین راه حل این است که سطح انتظار خود را از دیگران کم کنید که اگر برخوردی غیر از این داشتند برای شما فرقی نکند.
✨3. یه بخشی از این خصلت به طبع شما برمیگردد در طب سنتی برخی طبع ها چنین خویی دارند و به نظرم یک اصلاح مزاج داشته باشید. تا اگر غلبه طبعی دارید اصلاح شود. و البته با خودسازی و تمرین هم میتوانید اصلاح کنید.
✨ 4. در بحث کینه و تنفر داشتن از کسی مثال جالبی را یکی از بزرگان زدند؛ به این نحو که شما چند عدد سیب زمینی داخل نایلون با خود همراه کنید هر جا رفتید این نایلون با شما باشد. روز اول و دوم علی الظاهر اتفاقی نمی افتد اما از هفته دوم به بعد چه اتفاقی رخ میدهد؛ همه سیب زمینی ها گندیده و بوی نامطبوعی همراه شماست و شما هرگز حاضر نیستید دیگر با خودتون همراه کنید. کینه و نفرت هم با قلب شما همینکار را میکند و به مرور سیاه وتیره میشود . پس عاقلانه این است که در این رفتار تامل کنید.
▫️امام على عليه السلام میفرمایند :
"خردمند كسى است كه كينه ها را از دل بيرون كند."
و کینه داشتن را مرضی مهلک میدانند و میفرمایند :
"دلهایتان را از بغض و کینه پاکیزه کنید. کینههای درونی همانند «وبا» یک بیماری کشنده است" . (فهرستغرر، ص ٧٣)
پس شایسته هست که در عواقب آن اندیشه کنید و خود را از این افکار رها کنید.
✨5. با دوستان مثبت بین و با عزت نفس و خوش رو تعامل کنید. در روایت آمده که خوش رویی کینه ها را از بین میبرد. در این زمینه تمرین کنید.
✨6. در چنین شرایطی حتما خودتان را به کاری مشغول کنید. معمولا ذهن بیکار در افکار ناامید و مرور رفتارهای ناخوشایند سیر میکند پس تا میتوانید این فرصت را از ذهن بگیرید و تمرین کنید ذهن خودآگاه داشته باشید.
🦋برای مطالعه پیشنهاد میکنم مجموعه صوتی رضایت از زندگی از استاد پوراحمد را تهیه و گوش کنید.
🦋همچنین مجموعه صوتی سخنرانی تنهامسیر از استاد پناهیان
🦋مجموعه 7 جلدی طعم شیرین خدا از استاد عباسی ولدی و....
موفق و مؤید باشید. 🌺
💠 کانال تربیتی همسران خوب 💠
@hamsaranekhoob