کتاب «رسانه و ارتباطات، تجربه مالزی در اسلامیسازی و بومیسازی دانش ارتباطات» نوشته محمود قلندر، عباس قنبری باغستان، محمد یوسف حسین و گروهی از مترجمان توسط انتشارات علمی و فرهنگی وارد بازار نشر شد.
مطالعه تجربه مالزی، به عنوان یکی از پیشگامان جنبش اسلامیسازی دانش، با بیش از پنج دهه کوشش علمی یافتههای زیادی دارد. یکی از مهمترین این یافتهها را وان محمد نور (۱۹۹۷) در تقریرش بر آثار نقیب العطاس بیان میکند؛ جایی که هشدار میدهد در مسیر اسلامیسازی دانش ممکن است با کوتهفکرانی مواجه شویم که به اشتباه تصور میکنند اسلامیسازی فرایندی مکانیکی است که خارج از ذهن یا روح صورت میپذیرد. او به نقل از العطاس تصریح میکند که فرایند اسلامیسازی دانش در اصل مفهومی است، و لذا امری عقلانی که به قوه ذهن و ادراک اشاره دارد. وان محمد نور صحبت از مباحثی چون دوچرخه اسلامی، قطار اسلامی و اضافههایی از این دست و یا اولویت بخشیدن به نهادها یا سازمانهای فیزیکی را کوته فکری قلمداد میکند و متذکر میشود که نباید از این امر غافل شد که اسلامیسازی دانش قبل از هر چیز نیازمند ذهن متعالی است.
این مجموعه چکیدهای جامع از تلاشهای متنوع در راستای اسلامیسازی و بومیسازی دانش ارتباطات در کشور مالزی طی پنج دهه گذشته است.
کتاب «رسانه و ارتباطات، تجربه مالزی در اسلامیسازی و بومیسازی دانش ارتباطات» با شمارگان ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۴۵ هزار تومان در اختیار علاقمندان این حوزه قرار گرفته است.
mehrnews.com/xYFcL