🌸 در وصف
#گلاب 🌸
به قلم دکتر مجید انوشیروانی
===================================
نام مشهور گلاب در متون مفردهشناسی «ماءالورد» است. گلاب دارای طبیعتی مرکب است و بسته به شرایط مصرف در بدن گرمی یا سردی پدید می آورد، ولی در مجموع مايل به سردي شمرده می شود.
گلاب خوب، باید در هنگام چشیدن، حالت قبض و جمع کنندگی ملایم در مخاط دهان ایجاد کند و گس باشد.
عملکردهای گلاب:
- گلاب مقوي قوتهاي اصلی بدن یعنی قوای قلبی، قوای مغزی، و قوای کبدی است. بوییدن گلاب خنک برای افرادی که در تابستان دچار بی حالی و ضعف ناشی از غلبۀ حرارت می شوند بسیار سودمند است.
- نوشیدن گلاب خنک بصورت جرعه جرعه و آرام، برای تقویت دهانۀ معده سودمند است و در مبتلایان ریفلاکس می تواند مفید باشد.
- بوییدن یا پاشیدن گلاب بر صورت و سر، یا گذاشتن پارچۀ آغشته به گلاب سرد بر سر و صورت در سردردهاي ناشی از گرما و خشم و آفتاب زدگی بسیار مؤثر است.
- نوشیدن گلاب برای کاهش دردهای سوزشی و تحریکی معده سودمند است.
- آشامیدن یکباره گلاب گس قوی با حجم زیاد، مسهل است، ولی استمرار در مصرف مقدار کم آن می تواند یبوست ایجاد کند.
مقدار مصرف روزانه گلاب حداکثر تا حدود 80 سی سی است.
مصرف طولانی و زیاد گلاب، میل جنسی را کاهش می دهد و می تواند باعث سفيدي مو شود. مصلح آن نبات ذکر شده است.