🌎🌎🌎
❎ در گیری احتمالی روسیه و اسرائیل
💢 اندیشکده شورای آتلانتیک: روسیه و اسرائیل ممکن است با یکدیگر درگیر شوند
✍ اندیشکده شورای آتلانتیک بازوی مطالعاتی ناتو در مقاله ای با بررسی روابط رو به گسترش مسکو_تهران نوشت:
🔻 روسیه در حال تشکیل اتحادی از کشورها در خاورمیانه است که ممکن است اسرائیل را در وضعیت نامناسبی در سوریه قرار دهد و به دلیل فقدان گزینههای دیگر، روسیه در حال گسترش روابط با ایران است و در حال آماده شدن برای ایجاد اتحاد جدیدی از کشورها با جمهوری اسلامی است که به ضرر تلآویو است. این چرخش در استراتژی روسیه نه تنها برای اسرائیل، بلکه برای ایالات متحده یک چالش جدید جدی ایجاد میکند.
🔻 در صورت تحقق، خرید پهپادهای ساخت ایران توسط مسکو، خبر بدی را برای اوکراین به همراه خواهد داشت، زیرا تهدید جدیدی برای دفاع اوکراین خواهد بود. اما کارشناسان نظامی در اسرائیل نیز از پیامدهای احتمالی آن در خاورمیانه بیم دارند.
🔻 یکی دیگر از جنبههای مهم و کمتر مورد بحث در همکاری نظامی بین دو کشور، فروش تسلیحات روسیه به ایران است. در دو دهه گذشته، رهبری اسرائیل سرمایه سیاسی قابل توجهی را برای ایجاد روابط با مسکو سرمایهگذاری کرده است.از جمله اهداف اصلی این تلاش، خنثی کردن فروش استراتژیک تسلیحات روسیه به ایران بود.
🔻 امروز، با توجه به اینکه اقتصاد روسیه تحت فشار است و دسترسی این کشور به بازارها به دلیل تحریم های غرب محدود شده است، تعمیق همکاری بین مسکو و تهران اجتناب ناپذیر به نظر میرسد. برای ایران، ممکن است این فرصت عالی برای دستیابی به تسلیحات ساخت روسیه باشد، مانند جنگندههای سوخو ۳۰، که قبلاً به دلیل نگرانی کرملین در مورد تحریمهای غرب علیه ایران در دسترس نبودند. فهرست خرید ایران طولانی است و اسرائیل بیم دارد که هیچ اهرم یا منبع فشاری برای توقف این معامله در شرایط کنونی وجود نداشته باشد
🔻 همزمان با انزوای فزاینده روسیه که ادغام نظامی و اقتصادی نزدیکتر با کشورهایی مانند ایران و کره شمالی را دیکته میکند، تنشها بین مسکو و تلآویو از قبل از شروع جنگ در اوکراین افزایش یافته است. از آغاز سال ۲۰۲۲ لحن روسیه در قبال اسرائیل تهاجمیتر شده است و اغلب اسرائیل را به دلیل فعالیتهای نظامی ادعاییاش در سوریه به شدت مورد سرزنش قرار میدهد. زمانی که حمله روسیه به اوکراین آغاز شد، اسرائیل ناامیدانه تلاش کرد تا سیاست خارجی متعادلی را در قبال مسکو و کیف تنظیم کند تا هر دو طرف را راضی کند. با گذشت پنج ماه از جنگ، به نظر میرسد هیچ یک از طرفین راضی نیستند. آخرین سیلی تلافیجویانه روسیه توقف فعالیت آژانس یهود در روسیه است.
🔻 اسرائیل بار دیگر از ارائه کمکهای نظامی به اوکراین خودداری کرده است و دلیل آن نگرانیهای خود از محدود کردن احتمالی فعالیتهای خود در سوریه توسط ارتش روسیه است. نزدیکی اخیر روسیه با ایران، انتقاد فزاینده آن از اسرائیل و اقدامات این کشور علیه سازمانهای اسرائیلی و یهودی در روسیه جای هیچ تردیدی باقی نمیگذارد که مسکو و تلآویو ممکن است به نوعی درگیر شوند و روابط بین دو کشور احتمالاً بدتر خواهد شد.
🔻 حتی اگر اسرائیل به طور کامل از هرگونه اظهارنظر در مورد جنگ در اوکراین خودداری کند، همکاری روسیه با ایران - و نیابتهای منطقهای آن - به دلیل تغییرات عمیق ژئوپلیتیک جهانی همچنان اجتناب ناپذیر خواهد بود.
🔻 امروز اسرائیل به یک سیاست جدید و مطمئنتر در مورد روسیه نیاز فوری دارد. اغلب تصور میشود که روسیه به دلیل تمرکز بر میدان نبرد در اوکراین، اشتهایی برای گشودن جبهه دیگری علیه اسرائیل در سوریه ندارد و مسکو هنوز از این خط قرمز عبور نکرده است. با این حال، اگر همسویی روسیه با ایران و سوریه به گسترش خود ادامه دهد، ممکن است وضعیت تغییر کند. اگر و زمانی که این اتفاق بیفتد، تلآویو باید با واکنش کافی و قوی و با این اطمینان که ایالات متحده باید بر آن تکیه کند، آماده باشد.
▫️ 🍀🎍🍀