⛔️جنگجویان تریاک و اعلامیه حقوق بشر❗️
🔺دو قرن پیش، انگلیسیها کشت خشخاش را در مزارع هند گسترش داده و آن را به چین صادر میکردند تا بتوانند جلوی ورشکستگی اقتصادی دولت بریتانیا را بگیرند. این رویه، اعتیاد به افیون را بین چینیها تصاعدی افزایش داد. مقامات چینی برای مقابله، واردات تریاک را به چین ممنوع کردند. و کمی بعد، همه صندوقها و انبارهایی را که در آن تریاک نگهداری میشد، توقیف کرده و همه محمولههای تریاک در بندر کانتون را آتش زدند. همزمان گروهی از چینیهای عمدتاً بودایی مذهب به کشتیهای تجاری انگلستان حمله کرده و صندوقهای تریاک آنان را به دریا ریختند.
📷
🔻تاجران به دولت انگلیس گزارش دادند و دولت در سال ۱۸۳۹ به چینیها اعلان جنگ داده و به چین لشکرکشی کرد. بریتانیا، قویترین ناوگان دریایی را داشت. با رسیدن نیروی دریایی انگلیس، چینیها مجبور شدند هنگ کنگ را به مدت صد سال به انگلیسیها واگذار کنند و پنج بندر چین را که انگلیسیها در آن اقامت و تجارت داشتند هم برای تجارت بریتانیا و همه اروپاییان آزاد بگذارند. شهروندان انگلیسی در چین از حق
#کاپیتولاسیون برخوردار شدند و نرخ عوارض کالاهای وارداتی هم آن طور که مدنظر انگلیسیها بود در نظر گرفته شد. در ضمن دولت چین ۲۱ میلیون اونس نقره هم بابت غرامت جنگ به دولت بریتانیا پرداخت کرد.
🔘با اینحال از این مصالحه رضایت نداشتند و به دنبال بهانهای برای دریافت امتیازات بیشتر بودند. نیروهای بریتانیایی به بهانهای، «جنگ دوم تریاک» را علیه چین به راه انداختند. کار به جایی رسید که تا پایان قرن نوزدهم، حاکمیت چین هیچ اختیاری در امور داخلی و خارجی چین نداشت.
🔴 آغاز هفته
#حقوق_بشر_آمریکایی با سالروز جنگ اول تریاک همزمان شده است. غرب وحشی، که دو جنگ علیه کشوری که نمیخواست مردمانش افیونی باشند، براه انداخته و به مدت صد سال این کشور را چون برده به یوغ خود برده است، چه حقی دارد از
#حقوق_بشر دم بزند؟
#جنگ_تریاک
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡
@Hasanabbasi_students