✨✨🍃✨✨🍃✨✨
#دحو_الارض
#طهارت_ارض_بولایت_فاطمی
⚪️ قسمت دوم
❇️ دحو و بسط الأرض
✍ «دحو و بسط الأرض» در بطن و حقیقت معنا، دلالت دارد بر بسط زمین به زمینی که در آن تماما عدل و قسط جاری گردد؛
⚜ «یملأ الأرض قسطا و عدلا»
✅ این أمر ، جز با پاک و طاهر شدن زمین از لوث وجود جبت و طاغوت و شیاطین جن و أنس ، محقق نمی گردد؛ آنان که با پایه گذاری و تأسیس ظلم بر آل الله (علیهم السلام) ، فساد در برّ و بحر را به معنا الاتم در زمین ظاهر ساختند :
✨«ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاس..»
(سوره روم، آيه ۴۱)
🔰 بنابراین دحو الأرض یعنی آغاز طاهر شدن زمین؛ که این تطهیر به واسطه مشکاة طهارت در عالَم، یعنی ولایت فاطمی (سلام الله علیها) صورت می پذیرد:
🔆 «إِنّا نَسْأَلُكِ إِنْ كُنَّا صَدَّقْناكِ إِلّا أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِيقِنَا لَهُما لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنا بِوِلايَتِكِ»؛
➖ از تو درخواست میکنیم، اگر تصدیق کننده تو بودهایم، ما را به تصدیقمان به پدرت و جانشینش ملحق کنی تا خود را بشارت دهیم که به سبب ولایت تو پاک گشته ایم.
📃 زیارتنامه حضرت فاطمة الزهرا (علیها السلام).
❇️ عظمت دحو الارض
از عظمت روز دحو الارض در روایات بسیار اشاره شده است.
🔆«هَذَا الْيَوْمِ مِنْ أَيَّامِكَ الَّتِي أَعْظَمْتَ حَقَّهَا».
🔆و تقدم شرافتی بر ایام دیگر یافته است؛ «أَقْدَمْتَ سَبْقَهَا».
📗مصباح المتهجد ج۲، ص ۶۶۵
➖آنچنانکه برای آن، عباداتی مخصوص چون غسل، نماز در وقت ضحی ، أدعیه ، و به ویژه صیام (روزه) قرار داده شده است:
✔️ تا آنجا که یکی از چهار روز سال، که از عظیمترین و عزیزترین روزها هستند که در روایات، به «ایام أربعة» معروفاند؛ یوم دحو الأرض است؛
⚜ «الْأَيَّامُ الَّتِي يُصَامُ فِيهِنَّ أَرْبَعَةٌ إِلَى أَنْ قَالَ وَ يَوْمُ الْخَامِسِ وَ الْعِشْرِينَ مِنْ ذِي الْقَعْدَةَ فِيهِ دُحِيَتِ الْكَعْبَةُ» .
📗وسائل الشيعة، ج۱۰، ص ۴۴۹ و ۴۵۱
🖋 در روایات بسیاری به پاداش و ثواب روزۀ این روز اشاره شده؛ از جمله اینکه آمده است:
💠 ثواب روزه در این روز همانند روزه شصت یا هفتاد سال است ، در روایت دیگر آمده که کفاره هفتاد سال است ، و هرکه این روز را روزه بدارد، و شب را به عبادت به سر آورد، برای او عبادت صد سال نوشته شود و برای روزه دار این روز، که هرچه در میان زمین و آسمان است استغفار کند.
➖که جملگی علاوه بر اینکه دلالت بر شأن روزه داری در این روز و تاکید استحباب آن دارد، دلیلی می باشد بر عید بودن آن، و الزام بجای آوردن شکرانۀ نعمت عظیمی که در این روز نازل شده است. همچنانکه یکی از اعمال وارده در أعیاد و أیام أربعة، روزه می باشد؛
⚜«... إِنَّهُ يَوْمُ عِيدٍ وَ فَرَحٍ وَ سُرُورٍ وَ يَوْمُ صَوْمٍ شُكْراً لِلَّهِ ...» ، «... قُلْتُ: فَمَا يَنْبَغِي لَنَا أَنْ نَعْمَلَ فِي ذَلِكَ الْيَوْمِ؟ قَالَ: هُوَ يَوْمُ عِبَادَةٍ وَ صَلَاةٍ وَ شُكْرٍ لِلَّهِ وَ حَمْدٍ لَهُ وَ سُرُورٍ لِمَا مَنَّ اللَّهُ بِهِ عَلَيْكُمْ مِنْ وَلَايَتِنَا وَ إِنِّي أُحِبُّ لَكُمْ أَنْ تَصُومُوهُ».
📗وسائل الشيعة، ج۱۰، ص ۴۴۹ و ۴۵۱
🖋 ادامه دارد ...
┈••✾•💦🌍💦•✾••┈
💦
🌍
💦🌍
🌍💦🌍
💦🌍💦🌍💦🌍💦