جذابیت و مطلوبیت گفت و گو
به بهانه برنامه "به افق فلسطین" -۲
♦️این تلقی که از همه طیف های سیاسی دعوت شود تا به وحدت و همدلی ملی نزدیک تر شویم، حتما کار درستی است. اما اولا ظرفیت سیاست ما فقط افراد پر سر و صدا و مشهور و محدود به یکی دو طیف سیاسی نیست.
🔹ثانیا برخی دعوت شدگان، جز انتساب به فلان یا بهمان طیف سیاسی و شُهره بودن در فضای رسانه ای، هیچ آورده دیگری نداشته اند که بخواهند به مخاطب تشنه معرفت اندوزی تقدیم کنند.
♦️برخی دعوت شدگان، نفیا یا اثباتا هیچ حرفی برای گفتن در موضوع فلسطین و جنگ فعلی نداشتند، اما فرصت را غنیمت شمرده و بحث را به جاده خاکی "قبیله گرایی" و طرح دعواهای سیاسی و جناحی یا بدتر، شبهه افکنی در قبال عملکرد کلی نظام در موضوعات دیگر کشاندند.
🔹در چند نوبت، افرادی دعوت شدند که نه تنها فاقد حرف کارشناسی بودند و هیچ کمکی به روشنگری نکردند، بلکه به شبهه افکنی در مباحث مربوط به موضوع برنامه و یا خارج از آن پرداختند و متاسفانه پاسخی هم دریافت نکردند؛
♦️شاید به این اعتبار که بنای برنامه بر همدلی است و مجریان محترم مجاز به چالش نیستند، و یا این که در استودیو، کارشناسی حضور نداشت تا پاسخ قانع کننده ای به شبهه مطرح شده یدهد.
🔹مسئله مهم تر، حضور افرادی است که به اعتبار سوابق مدیریتی یا سوء عملکرد خود، در مظان اتهام قرار دارند، اما به اعتبار نجابت برنامه و مجریان، موضع طلبکاری و تهاجم می گیرند و امر را بر برخی مخاطبان کم تجربه تر مشتبه می سازند.
🔹حتما باید از برنامه های نو آورانه ای مانند "به افق فلسطین" حمایت کرد. در عین حال باید مراقب بود که هدف متعالی، به اعتبار ظرافت "روش ها" و ظرافت "کیفیت جذب مخاطب"، مخدوش نشود؛ چنان که دیشب با شبهه افکنی آقای آذری جهرمی اتفاق افتاد.
♦️آقای جهرمی، در موضوع "شبکه امن، سالم و قانونمند ارتباطات و اطلاعات"، متهم ماجراست، اما از موضع طلبکاری شبهه افکنی کرد و حال آن که در موضوع فسطین، فاقد کمترین معلومات و اطلاعات بود و هیچ چیزی بر دانش مخاطبان اضافه کرد.
🔹می شود با حضور صاحب نظران منتقد، او را در برنامه ای دیگر به گفت و گو و چالش کارشناسی دعوت کرد، و نوع تعامل هوشمندانه ای را که دیگر کشورها در موضوع میزبانی پیام رسان های خارجی برقرار کرده اند، با شیوه کارگزاری وی در وزارت ارتباطات به بحث گذاشت.
♦️می توان بحث کرد در حالی که دیگر کشورها حتی در غرب، برای میزبانی شبکه های خارجی، شرط های معطوف به منافع ملی می گذارند و ضمنا درآمد کسب می کنند، آقای جهرمی چگونه وزارت ارتباطات را به شعبه ای برای کارگزاری یا تسهیل گری انحصاری تلگرام و اینستاگرام و برخی شرکت های مثلا استارت آپی تبدیل کرد.
🔹وزارت ارتباطات می توانست بلکه می بایست، فضای ارتباطات و سایبر را در سطح کلان و در تعامل با شبکه ها و پیام رسان های خارجی و داخلی، چنان مدیریت کند که به درآمدهای پایدار ملی بینجامد و ضمنا فضایی مطمئن برای استفاده کاربران فراهم کند، اما منافع این میدان بزرگ را به دیگران و بیگانگان واگذار کرد و مجرای خسارت های بزرگ شد.
#محمد_ایمانی
🇮🇷حزب الله سایبری
@hizbollahsyberi