⁉️ تنفس سم یا خاموشی منظم؟
‼️واقعیت یا سرپوش ؟!
📌مسئولان دولتی می گویند:
"پس از بررسیها رئیسجمهور دستور داده است که بهدلیل آلودگی خاص ایجاد شده در مناطق اراک، کرج و اصفهان که ناشی از مازوتسوزی درحدود 16 میلیون تن است و باعث آلودگی هوا و بیماری میشود، مازوتسوزی در این سه نیروگاه متوقف شود و برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان شود.
❗️از همان نخستین پیام سخنگوی دولت در شبکه ایکس که ادعا کرده بود علت خاموشیها، جلوگیری از سوزاندن مازوت و حفظ جان مردم است،
این خط خبری _یعنی خاموشی منازل در ازای نسوزاندن مازوت_ از سوی #رسانهها و افراد حامی دولت به طور هماهنگ، به عنوان یک دستاورد مطرح شد!.
➖
روزنامه اعتماد که مدیرمسئول آن رئیس شورای اطلاعرسانی دولت چهاردهم است تیتر زد
«آسمان آبیتر میشود»!
➖
روزنامه همدلی متعلق به جریان مدعی اصلاحات هم گزارش داد که
«خاموشی جایگزین آلودگی شد»!
🔺اما این ادعا در حالی است که
از مجموع 143 نیروگاه بزرگ کشور، تنها 16 نیروگاه بخاری امکان مصرف مازوت را دارند که از بین این 16 نیروگاه نیز مخزن سوخت دو نیروگاه بعثت و اصفهان سالها پلمب بوده است.
❗️از سوی دیگر
در حدود 130 نیروگاه دیگر که واحدهای سیکل ترکیبی و گازی هستند، اساساً امکان مصرف مازوت از لحاظ فنی وجود ندارد و این واحدها یا باید با سوخت گاز طبیعی به فعالیت تولید برق بپردازند و یا از سوخت گازوئیل بهعنوان سوخت جایگزین استفاده کنند.
❗️سهم نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی در تأمین برق فصول سرد، سهمی بسیار بیشتر از نیروگاههای بخاری است و توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه بخاری اگر حتی منجر به از مدار خارج شدن این نیروگاهها و توقف تولید برق در آنها شود، اگرچه به محدود شدن تأمین برق کشور میانجامد، اما
نمیتواند تولید برق را بهحدی محدود کند که نیاز به اعمال خاموشیهای سراسری باشد...
🔺ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه اصفهان 835 مگاوات، ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه شازند اراک 1300 مگاوات و ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه منتظرالقائم کرج 1600 مگاوات است که فقط 625 مگاوات این نیروگاه امکان مصرف مازوت هست و بقیه ظرفیت اسمی این نیروگاه که به واحدهای گازی و سیکل ترکیبی تعلق دارد، امکان مصرف مازوت ندارند.
🔻 ازاینرو توقف فعالیت تولید برق با مازوت در سهنیروگاه یادشده، ظرفیت اسمی حدود 2760 مگاوات را از مدار خارج میکند که مطمئناً ظرفیت عملی تولید این واحدها با مصرف مازوت به 2000 مگاوات هم نمیرسد...
🔺البته ممکن است منظور دولتیها از توقف مازوتسوزی در اصفهان، نیروگاه اصفهان (اسلامآباد) نباشد، چرا که مخازن مازوت این نیروگاه پلمب است و منظور نیروگاه شهید منتظری اصفهان باشد که در اسفندماه سال گذشته نیز سابقه مصرف سوخت مازوت را داشته است. در این صورت نیز ظرفیت اسمی تولید برق در نیروگاه شهید منتظری 1600 مگاوات است که با این حساب، ظرفیت عملی تولید برق در سهنیروگاه به 3000 مگاوات هم نمیرسد.
📌این حداکثر 3000 مگاوات توقف تولید برق با مازوت، درحالی است که میزان پیک مصرف برق این روزها حدود 47 هزار مگاوات است. یعنی اگر 3000 مگاوات از برق مصرفی این روزهای کشور را به مصرف مازوت در سه نیروگاه مذکور مرتبط بدانیم، تأمین 44 تا 45 هزار مگاوات دیگر در سایر نیروگاهها در حال انجام است.
💢 پس
بههیچوجه منطقی نیست که بپذیریم بهخاطر از مدار خارج شدن واحدهای مازوتسوز این نیروگاهها، نیاز به اعمال خاموشیهای نوبتی در سراسر کشور باشد.
‼️خالی بودن مخازن گازوئیل نیروگاهها را (که بیش از 60درصد خالی است) میتوان دلیل اصلی اعمال خاموشیهای بخش خانگی در پاییز و زمستان امسال دانست و سؤال اینجاست که
آیا تأمین گازوئیل مورد نیاز نیروگاهها برای دولت آنچنان غیرممکن بود که تصمیم به قطع برق خانگی گرفته شد؟!(کیهان)
🚨
شعار زیبا و عوام فریبانه ی دولتیها مبنیبر: «تنفس سم یا خاموشی منظم»
تنها سرپوشی است بر عدم ذخیرهسازی سوخت مورد نیاز نیروگاه ها توسط دولت...
Dr_bavir
🇮🇷حزب الله سایبری
@hizbollahsyberi