👀
چند نکته در قصه گویی برای
#کودکان👩🏫🧑🏫
هنگام قصهگویی برای کودکان تن صدای خود را تغییر دهید
مهم نیست چه داستانی برای کودکان میگویید،لحن صدای شما میتواند هم به درک داستان و هم به درگیرکردن کودکتان در روند داستان کمک کند. از صدای خود برای انتقال داستان استفاده کنید . برای این کار شما میتوانید:
صدایتان را آهسته یا تند کنید
حجم صدای خود را تغییر دهید
در زیر و بمی صدای خود تغییر ایجاد کنید.
وقتی برای کودکان داستان میخوانید از آنها سوال بپرسید
شما میتوانید در هنگام قصهگویی برای کودک مکث کنید و چند سوال از او بپرسید. این سوالات علاوه بر اینکه کمک میکند کودک با داستان درگیر شود میتواند به شما اطمینان دهد که او درحال دنبال کردن داستان است.
گاهی هم از بچه ها بخواهید ادامه داستان را حدس بزنند.
از کودکان بخواهید جملات و شعرهای داستان را با شما تکرار کنند
این کار به کودکان کمک میکند تا در روند داستانگویی مشارکت فعال داشته باشند. درواقع این کارمیتواند شکل یک بازی برای تقویت حافظه شنیداری کودکان را به خود بگیرد.
در هنگام قصه گویی برای کودک تجربیات خود را نیز بیان کنید
دوران کودکی شما میتواند منبع الهام خوبی برای داستانهایی باشد که فرزندان شما از شنیدن آنها لذت خواهند برد. در هنگام قصه گویی میتوانید جزئیات خاصی را بیان کنید یا کنار بگذارید، اما قدرت داستانهای خود را دستکم نگیرید.
همچنین میتوانید به فرزندان خود داستانهایی در مورد زمانی که نوزاد یا بچه بسیار کوچکی بودند بگویید. بیشتر کودکان عاشق شنیدن داستانهای خندهدار در مورد خودشان هستند.
برای قصه گویی خلاق از اسباببازیها و کتابهای تصویری استفاده کنید
گاهی از فرزندتان بخواهید تا داستان را ادامه دهد
داستانها یک منبع فوقالعاده برای یادگیری کودکان هستند. شما میتوانید از ظرفیتهای قصه برای پرورش انواع مهارت در کودکان استفاده کنید. یکی از راههای بسیار عالی برای پرورش خلاقیت در کودکان این است که قصهای برای آنها بگویید و از کودک بخواهید تا آن را به شیوه خودش تمام کند. کودکان را پس از اتمام قصه تشویق کنید. این کار باعث میشود اعتماد به نفس کودک نیز برای قصه گویی تقویت شود. علاوه بر این قصه گویی به این روش میتواند تبدیل به یک بازی برای تقویت گفتار کودک نیز بشود.
@hkorshidmehr