✍دمی با دمنوش 💠💠دمنوش زنجبیل زنجـبیل یا زنجفیل یک گیاه دارویی خوراکی است که به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می‌شود. اگرچه به نظر می‌رسد که از ریشه گیاه زنجبیل استفاده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه زنجبیل، ساقه متورم‌شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد. طبع زنجبیل گرم و خشک بوده و مقوی بسیار خوبی برای معده است. این گیاه همچنین ضد نفخ بوده و خلط آور است. دمنوش زنجبیل یا چای زنجبیل نوشیدنی ساده اما بسیار مفیدی است که به سادگی تهیه می‌شود و سرشار از خواص بی‌نظیر درمانی است. از جمله فواید دمنوش زنجبیل می‌توان به از بین‌بردن عفونت‌های معده و روده اشاره کرد. همچنین برای مسمومیت می‌توان از دم‌کرده زنجبیل یا دمنوش زنجبیل استفاده کرد. زنجبیل که از قدیم مورد مصرف مردم ایران، هند و چین بوده است، امروزه در تمام دنیا به عنوان گیاهی دوست داشتنی مصرف و در بدن گرما تولید کرده و بدین وسیله مواد سمی و زاید بدن را به صورت عرق از بدن خارج می سازد. به نظر می رسد که استفاده از چای زنجبیل هضم را آسان کرده و اثرات سودمندی در رفع تهوع خواهد داشت، همچنین به عنوان درمانی سنتی برای سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوآنزا به کار می رود. تهیه چای زنجبیل بسیار ساده است، اما آشنایی با اصول آن مهم می باشد، چرا که برخی افراد بدون آگاهی از چگونگی تهیه آن، پودر زنجبیل را در چای آماده می ریزند و به دلیل این که ذرات زنجبیل غیرقابل حل در آب است، نه تنها ظاهر بدی به نوشیدنی می دهد، بلکه طعم آن را نیز نامطبوع می کند. ▪️طرز تهیه 1- پوست زنجبیل را کنده (بهتر است بتراشید) و سپس آن را به شکل ورقه های بسیار نازک برش دهید. آب را در ظرفی مناسب جوش بیاورید و در اولین لحظات جوش آمدن آب، ورقه های زنجبیل را به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید.حرارات را کم کنید و اجازه بدهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند. . سپس چای حاصله را صاف کنید. برای ایجاد طعم بهتر می توانید به آن عسل و لیمو ترش هم اضافه کنید. اگر این چای را برای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا می نوشید، آن را شیرین نکنید. برطرف کردن مزه تند چای زنجبیل در برخی از منابع، استفاده توأم زنجبیل با برگ نعناع به شکل کاملا مخلوط عنوان راهکاری برای حذف این تندی برشمرده اند.