#بخشنهم:
✍رئیسی باید تصمیمات شجاعانهای بگیرد!/او چنین توانایی دارد
مصر در حال حاضر جامعهای است که از دوقطبی فراتر رفته و امروز کاملاً دوپاره است. دو بخش مذهبی و لاییک و هرکدام با نمادها، سرگرمیها و رسانه های کاملاً جدا از هم. دو نهاد مهم قدرت آن یعنی «ارتش» و «الازهر» مورد احترام هر دو بخش جامعه میباشد. برخلاف جامعه ایران که با هزاران تبلیغ منفی و شاید چند اشتباه در کنار کارنامه روشن، نیروی مسلح و حوزه قم مخرج مشترک جامعه نیست و بلکه نابودی سرمایه اجتماعی به جایی رسیده که پرچم رسمی و مناسک عاشورا نیز پیوند دهنده بخشهای مختلف جامعه ایران نیست و اتفاقا با مرور زمان و عدم اصلاح صحیح مسیر فرهنگی جامعه، هر کدام از نمادهای فوق به مرور به بخش خاصی مختص میگردد، البته فعلا مقبولیت عمومی آنها بیش از افتراق است، اما مسیر، سمت و سوی خوبی ندارد و متاسفانه سیاستهای صحیحی هم در پیش گرفته نمیشود...
تا آنجا که انقلابیون درسخوانده
علوم انسانی غیر اسلامی با همان مشی لیبرالها، درسهای پاس شده در دانشگاه را برای احیای سرمایه اجتماعی تجویز میکنند و همه آن هم مربوط میشود به اصالت دادن به اومانیسم...!.
البته گاهی هم سردرگمی موج میزند!
مثلا اخبار 20:30 پستانهای یک خانم را که در خارج لخت شده،بدون سانسور، عریان نشان میدهد تا افراد کف خیابان را طرفداران چنین سبکی از زندگی نشان دهد، بعد، چند روز بعد وزیر ورزش همین کشور به استقبال خانم کشف حجاب کرده در مسابقات سنگنوردی میرود و از او دلجویی میکند!
دوپارگی جامعه ایران ریشه فرهنگی ندارد؛ برخی با داشتن چنین ظن باطلی اصلاحاتی مثلاً در حوزه حجاب را برای حذف دوپارگی جامعه تجویز میکنند در حالیکه تا چندماه پیش ادعا میشد که ورود زنان به ورزشگاه از دوپارگی جامعه خواهد کاست؛ امری که بوقوع نپیوست. اتفاقا کسی سوال نمیپرسد که مثلا شل کردند فیلترینگ حجاب در جامعه ،آیا باعث ناامیدی قشر مذهبی و مثلا پاسداران و نظامیان و یا خانواده شهدا میشود یا نه؟آیا اینها تا ابد چک سفید برای قبول هر سیاست کشور دادهاند یا نه؟یا اصلا اینها قسمتی از جامعه نیستند که نباید نگران چندپاره شدن آن شد یا نه؟
در واقع تعارضات جامعه ایران دارای ریشه سیاسی و اقتصادی است. بنظر شکاف در تصمیمگیری فرهنگی_اقتصادی بعد از ۸۸ در هیئت حاکمه که به متن جامعه تسری یافته و هر روز عمیق تر میشود و در کنار آن برنامه های آزادسازی اقتصادی نقش زیادی را در تعارضات اجتماعی داشته است. نمونه آخرش آزادسازی قیمتها و حذف ارز 4200تومانی در اردیبهشت امسال، که معلوم شد هنوز با گذشت چندین ماه زیرساخت پرداخت کالابرگ آن مشخص نیست و چیزی هم که ته جیب مردم نماند، بلکه دوبلش را هم پرداخت کردند..
یا افزایش ۱٠درصدی حقوق کارکنان دولت که تا الان دولت دوبار در صدد اصلاح آن بوده و معلوم نیست چه کسی روز اول اینچنین تصمیماتی را به دولت پیشنهاد میکند...
البته کارهای بزرگ دولت در زمینههای صنعتی و اصلاحات اقتصادی گاها بیسابقه است، اما تا تاثیر مثبت آن در سفره مردم مشخص نشود، به چشم نخواهد آمد و امید به آینده را شعلهور نخواهد ساخت..
بنظر میرسد،
رئیسی هرچه زودتر باید شجاعانه اصلاحاتی در تیم دولت، مدیران عالی رتبه کشوری و استانی و مهمتر از آن،اتاقهای فکر دولت ایجاد کند
#حسین_کمیل
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کانال"سیاست در واپسین لحظات/حسین کمیل"
عضویت در کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/2743140352Cedd2df7c24
ایتا و تلگرام:
@hosseinkomail1404