⭕️دولت روحانی به FATF تعهد داده که تعریف تروریست را عوض کند/ در دولت قبل با FATF فقط مکاتبه کردیم ولی تعهد ندادیم
👤سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد
🔹(در مورد برخی از اظهارات در مورد نقش مسئولین دولتهای گذشته در پیوستن ایران به FATF) باید بگویم که FATF تعداد ۳۷ عضو دارد نه ۱۹۴عضو. آن لایحهای که در دولت دهم تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و در سال ۱۳۹۴ تصویب گردید قانون (ملی) مقابله با تامین مالی تروریسم است و با FATF فرق دارد.
🔹 آنچه محل اختلاف است لوایح چهارگانه تقدیمی دولت فعلی از جمله لایحه اصلاح قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص مبارزه با تامین مالی تروریسم است. اصلاحیه مورد درخواست FATF که بر آن پافشاری میکند به تعریف تروریسم برمیگردد چون تعریف قانون ملی ما منطبق برقانون اساسی گروههایی که برای رهایی از اشغال سرزمین خود مبارزه میکنند را تروریسم تلقی نمیکند، ولی مطابق درخواست FATF باید این استثنا حذف شود.
🔹لازم به ذکر است FATF درخواستهای مندرج در برنامه عمل تحمیلیاش را نه برای پذیرش عضویت ایران در آن بلکه برای بررسی تداوم تعلیق وضعیت ایران (خروج از فهرست کشورهای نیازمند اقدام متقابل) شرط کرده است، لذا بحث عضویت درFATF خلط مبحث است.
🔹 در سالهای اخیر FATF قلمرو ماموریتش را بسط داده و مقابله با اشاعه را هم به آن اضافه کرده است، کما اینکه در حال حاضر رییس آن یکی از دستیاران خزانه داری آمریکا است. مطالب منتشره در باب مقایسه اقدامات در دو دولت درست و فنی نیست و بین تعامل و مکاتبه فعالانه با FATF و تعهد به آن فرق نمی گذارند.
💠کانال فقه و انقلاب💠
@feghvaenghelab