🔴 نامه مهم جمعی از پزشکان به آقای قاضی زاده نماینده مجلس شورای اسلامی در ستاد ملی کرونا
بسمه تعالی
نایب رئیس محترم مجلس شورای اسلامی و عضو محترم ستاد ملی کرونا
جناب آقای دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی
با اهداء سلام و تحیات
احتراما به استحضار می رساند:
۱ - بیش از 9 ماه است کشور عزیز ما درگیر ویروس منحوس کرونا است. سازمان های بهداشتی درمانی دنیا از جمله ایران هنوز نتوانسته اند روش قطعی درمان یا واکسن موثری برای پیشگیری از آن معرفی نمایند. طبق آمار وزارت بهداشت در کشور ما، روزانه هزاران نفر به این ویروس مبتلا شده و روزانه صدهاتن از هموطنان ما بر اثر این بیماری جان خود را در مراکز درمانی از دست میدهند.
۲ - در سراسر کشور صدها بخش بیمارستانی به بستری مبتلایان اختصاص یافته است. در کلیه این بخش ها از روش های درمانی طب رایج (که دائم در حال تغییر و به روز رسانی است) برای درمان بیماران استفاده می شود.
3- طبق مطالعه ای که در بیش از 30 کشور جهان انجام شده و خبر آن در سایت رسمی سازمان بهداشت جهانی اعلام گردید، و ایران نیز مشارکت بالایی در آن داشت، هیچ یک از چهار داروی متداول که در درمان این بیماری استفاده می شد، تاثیر معنی داری در جلوگیری از مرگ و میر بیماران نداشته است.
4- طبق بیانیه هلسینکی که یک سند مورد استناد بین المللی در حوزه اخلاق در پژوهش است در زمانی که درمان استانداردی برای درمان یک بیماری وجود ندارد، پزشک می تواند به امید نجات بیمار یا کاهش درد و رنج او با رعایت شرایط، مداخله درمانی تایید نشده ای را به کار گیرد.
5- بر اساس دو اصل اخلاق پزشکی که مورد قبول مراکز علمی دنیاست، یکی اصل اتونومی (اختیار داشتن بیمار در انتخاب روش درمانی) و دیگری اصل عدالت؛ (تخصیص عادلانه منابع، مبتنی بر نیاز) وزارت بهداشت باید شرایطی را فراهم کند تا بیماران اختیار داشته باشند در مراکز مجهز درمانی، به شیوه ای دیگر (غیر از شیوه رایج) که مورد قبول بخش دیگری از جامعه پزشکی رسمی کشور است، بستری و تحت درمان قرار گیرند.
6- در حال حاضر، بیش از ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور دارای دانشکده طب سنتی و یا گروه طب سنتی است.
7- جمعی از پزشکان متخصص (متخصص در طب سنتی و یا متخصص در رشته هایی مانند عفونی، داخلی، بیهوشی، قلب، اطفال، اعصاب و...که تخصص طب سنتی نیز دارند و یا دوره های مصوب وزارت بهداشت را در این حوزه گذرانده اند) بر اساس دانش خود، آمادگی دارند نسبت به بستری و درمان بیماران مبتلا به کرونا اقدام نمایند. بسیاری از بیماران بستری نیز مایل به دریافت خدمات درمانی خود به شیوه طب سنتی هستند. در حالی که تاکنون بخش بستری مستقلی در هیچ یک از مراکز درمانی کشور برای این منظور اختصاص داده نشده است.
8- اگر اشکال وارد شود که طب سنتی ایران، مستندات قوی علمی برای درمان کرونا ندارد، همین اشکال به طب رایج نیز وارد است. شاهد آن، تغییر مکرر شیوه های درمان بیماری کرونا، و از پروتکل خارج شدن برخی داروهایی است که تا چندی قبل، جزو پروتکل بود.
با توجه به موارد فوق، درخواست این جمع اینست که تا دیرتر نشده با توجه به الزامات حقوقی و اخلاق پزشکی که به اختصار به آن اشاره گردید، وزارت بهداشت ملزم شود حداقل در چند مرکز استان، در بیمارستان های مجهزی که بیماران کرونایی را بستری می کنند، یک بخش نیز برای بستری بیمارانی اختصاص یابد که خود مایلند به شیوه طب سنتی درمان شوند. بدین ترتیب، مبتلایان به کرونا، اختیار خواهند داشت روش درمانی طب رایج و یا روش درمانی طب سنتی را خود، انتخاب نمایند.
مطمئنا در مدت زمان کوتاهی (کمتر از 2 ماه) گزارش طول دوره بستری و میزان مرگ و میر بیماران در این بخش ها منتشر و با بخش های مشابه که صرفا از پروتکل های درمانی طب رایج استفاده می کنند، مقایسه خواهد شد.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
جمعی از پزشکان عضو رسمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
۹۹/۹/۱۲
🔥 حوزه انقلابی
╭┅─────────────┅╮
🕌
@HowzehEnghelabi 🔆
╰┅─────────────┅╯