ایران، «محورت شرارت»؟!
«
پیروزی» بدون جنگ
🔷 در دو دهه اخیر دایره مستشاری نیروی قدس از سوریه و عراق تا لبنان و یمن کشیده شد؛ اما «عبور از جنگها»، استراتژی و دکترین امنیت ملی رهبر انقلاب بوده است. این عبور بدون پیروزی در «میدان» میسر نبود؛ اما نه در مرزهای جغرافیایی ایران بلکه بدون حضور مستقیم و این یعنی همان «پیروزی» بدون جنگ.
یک تصمیم سرنوشتساز
🔷 حمله صدام به کویت، اولین بحران بینالملللی دوران رهبری آیتالله خامنهای بود و تدبیر رهبری، ایران را از جنگی بیهوده رهانید.
توجه رهبری به خسارتها خطرها و پیامدهای یک جنگ نامعلوم، در کنار تاثیر تجربه جنگ با عراق و شناخت عمیق از شخصیت و تفکر صدام و شعارهای تو خالی وكاذب صدام برای مبارزه با آمریکا و اسرائیل ، اساس این تصمیم سرنوشت ساز رهبری بود.
ماشین جنگی «بوش»!
🔷 تا پیش از ۱۱ سپتامبر مذاکراتی تحت عنوان ۲+۶ با ابتکار سازمان ملل به منظور بررسی وضعیت افغانستان در جریان بود، اما این مذاکرات علنی و چند جانبه بعد از ۱۱ سپتامبر به مذاکرات غیر علنی ایران و آمریکا برای جستن راهی برای سرنگونی طالبان و حذف تروریستهای افراطی القاعده تبدیل شد، امری که با همکاری اطلاعاتی ایران و پشتیبانی و سازماندهی نیروهای اتحاد شمال افغانستان مخالف طالبان محقق شد.
این همکاری ایران با آمریکا بیش از پیش در پی تداوم تلاش دولت خاتمی برای بهبود روابط ایران و آمریکا بود، اما وقتی بوش ایران را در کنار کره شمالی و عراق «محورت شرارت» خواند، نه تنها روابطی بهبود نیافت بلکه از منظر بسیاری، ایران و عراق هدف بعدی حمله نظامی ماشین جنگی بوش قرار خواهد گرفت.
خیال خام
🔷 تبدیل عراقِ سهل اشغال شده در سه هفته به باتلاق، راهبرد آیت الله خامنه ای بود تا هم گروههای شیعه در عراق سکان حکومت را به دست بگیرند و هم آمریکا با ناکامی در مهار ،عراق، از خیال خام حمله به ایران خارج شود.
⬜ این روایتها، برشی از گفتارهای «ماجرا»، فصلنامه تاریخی- سیاسی به سردبیری جواد موگویی است که اولین شماره آن با عنوان «پیروزی بدون جنگ؛ رهبر انقلاب چگونه ایران را از جنگها عبور میدهد؟» منتشر شده است.
🆔
@hozehonari_ir