#بازنشر
#سخنرانی
🔻حجت الاسلام و المسلمین
#سیدحسین_میرمعزی:
🔳 نظام عِلّی – معلولی مهمترین وجه تمایز
#اقتصاد_اسلامی با سایر نظامات اقتصادی است
🔸 در اقتصاد متعارف، نظام علّی - معلولی مادی مطرح است، درحالیکه در دیدگاه اسلامی علاوه بر آن، یک نظام علی-معلولی مجرد نیز وجود دارد که همه منتهی به ید و قدرت الهی است. به این معنا که همراه هر علتی خداوند حضور دارد و قوامبخش آن است. لذا در پدیدهای مثل فقر علاوه بر اینکه عوامل طبیعی دخالت دارد، یک سری عوامل الهی و مجرد و وحیانی که آیات و روایات آنها را تبیین میکند، نیز مؤثر است.
🔹 در نگاه اسلامی قبض و بسط روزی افزون بر عوامل مادی دارای عوامل مجرد نیز می باشد، این عوامل از طریق آیات و روایات برای ما بیان گشته است. مثلاً دروغ، قطع رحم یا ترک نماز شب، مانع گشایش و وسعت روزی است.
🔸 علم اقتصاد اسلامی وجود دارد؛ چون دستگاه هستی شناسانه ما از آنها جداست و همچنین به این دلیل که دارای نظام معرفتشناسی متفاوت با آنها هستیم.
🔹 اینکه رهبر معظم انقلاب تحلیل میکنند که نظام سرمایهداری غربی رو به زوال است و شما خواهید دید، مبتنی بر یک دستگاه بینشی و معرفت شناسانه درست و دقیق الهی و دینی است. اسلام دارای مذهب اقتصادی و نظام اقتصادی و علم اقتصاد جهانی با رویکرد اسلامی است.
🔸 از زمانی که شهید صدر کتاب اقتصاد اسلامی را نوشت تا کنون حدود شش دهه می گذرد. در این ایام مباحث اقتصاد اسلامی بیشتر حول و حوش مذهب و نظام اقتصادی بوده و نه علم اقتصاد. در این مدت پیشرفتهای خوبی در نظام سازی در بخش بانکی و بازارهای مالی داشته ایم به گونه ای که خیلی از کشورهای غربی در مهد سرمایهداری بانکهایی ایجاد کردند که بر اساس بانکداری اسلامی کار میکنند.
⚜ بیشتر بخوانید:
🌐
iict.ac.ir/elimalol
🆔
@iictchannel