http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ از
#کاپیتولاسیون تا
#تسخیر_لانه_جاسوسی مستشارانی که خاصیت آنها ورشکست کردن
#اقتصاد ایران بود!
#سید_روح_الله_امین_آبادی
🔸 در شماره نخست سلسله نوشتارهای «از کاپیتولاسیون تا تسخیر لانه جاسوسی» به این نکته اشاره کردیم که تعداد مستشاران آمریکایی از چند هزار نفر در سال 1345 به 60 هزار مستشار در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی رسیده بود، محدوده دخالت این مستشاران تا حدی گسترده بود که روزنامههای حکومتی نیز به آن اذعان داشته و در گزارشهایی از این که دست خارجیها تا این اندازه باز است گلایه و اعتراض میکردند.
امروز سعی میکنیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا حضور این تعداد مستشار آمریکایی در ایران و دخالتهای گسترده آنان در امور ریز و درشت کشور فایدهای نیز داشته است؟ پاسخ به این سوال را میتوان در میان سطور روزنامههای دوره پهلوی و همچنین اظهارات مقامات این دوره یافت و مرور کرد.
دخالت در امور ایران با تمام قوا با ظاهر فریبنده!
در شماره گذشته به بخشی از اظهارات «احمد آرامش» وزیر کار دولت قوام و رئیس سازمان برنامه در دولت شریف امامی اشاره شد که گفته بود مستشاران آمریکایی نقش کارفرمای دولت ایران را ایفا میکردند. آرامش پس از برکناری از سمت خود در سال 1340 طی سخنانی تصریح کرده بود «آمریکاییها با تمام قوا ولی با عناوین به ظاهر فریبنده در تمام شئون زندگی مردم ایران دخالت کرده و انگشت دارند.»
مرور این سخنان از آن رو اهمیت دارد که آرامش یک مقام مسئول در دوره پهلوی بوده و طبیعتا نتایج حضور مستشاران آمریکایی در ایران را به خوبی میدانسته است.
وی پس از بیان محدوده گسترده دخالت مستشاران آمریکایی نتیجه این حضور را نیز چنین تشریح کرده بود: «اقتصاد کشور به وسیله عوامل و ایادی داخلی و خارجی دولت آمریکا به کلی درهم ریخته و اکنون وضع به شکلی درآمده که طبق اظهار آقای نخستوزیر هم دستگاه اقتصادی دولت در آستانه ورشکستگی است و هم ملت و ما هر روز ناگزیر هستیم که دست تکدی به سوی آمریکا و آمریکائیان دراز کنیم و برای گرداندن چرخ زندگی خود از آنان قرضه و اعتبار بگیریم.»..
ادامه ⬇️