✅نتیجه چالش اول با آقای حسین آخانی
هفته پیش حسین آخانی با انتشار فیلمی از درختان اکالیپتوس کاشته شده در شهر نهبندان که مربوط به ۱۵ سال پیش بوده و خساراتی به بار آورده، در کنار مقصرین نام سازمان منابع طبیعی را آوردند و ضمن ارتباط دادن آن به کاشت یک میلیارد درخت مرقوم داشتند که خطر اینها از داعش و هر تروریستی بیشتر است. فارغ از اینکه متولی فضای سبز شهرها، شهرداریها میباشد و ناظر کاشت گونههای درخت در شهرها نیز سازمان محیط زیست است و ارتباطی به سازمان منابع طبیعی ندارد، ایشان را به یک چالش دعوت کردم که متن این چالش را در زیر میآورم:
متن چالش:
《 مطلب شما علیه درخت اکالیپتوس و تروریست خواندن سازمان منابع طبیعی نشانگر دانش شما نیست، دانش شما اینگونه ارزیابی میشود:
لطفا تاریخ اولین مخالفت مستند خود با چهار گونه اکالیپتوس، کاج تهران، پالونیا و عرر را منتشر کنید، در صورتیکه قبل از مخالفت سازمان منابع طبیعی مخالفت کردهاید اثبات میشود که یک عوام فریب(پوپولیست) نیستید اما اگر بعد از ممنوعیت سازمان منابع طبیعی مخالف شدهاید، یعنی دانش شما همپای تغییرات نیست و لیاقت جایگاه علمی در دانشگاه را ندارید و بهتر است استعفا دهید》.
ایشان در پاسخ به این چالش تصویر مخالفت خود با کاشت اکالیپتوس و .. را که در روزنامه سازندگی در سال ۸۷ بود منتشر کردند.
حال نتیجه این چالش را خدمت شما معروض میدارم:
ایشان اولین مخالفتش با کاشت اکالیپتوس را سال۸۷ ذکر کردند.
در حالی که سازمان منابع طبیعی هیچگاه برای حفظ و توسعه جنگلها کاشت اکالیپتوس یا پالونیا را توصیه نکرده و به کار نبرده است.
از اواخر دهه۷۰موسسه تحقیقات جنگلها صرفا برای زراعت چوب درخت اکالیپتوس( آنهم فقط یک گونهاش) را توصیه کرده است و کاشت این درخت در مناطق جنگلی و مرتعی کشور در جهت حفظ و توسعه پوشش گیاهی ممنوع بوده و همچنان ممنوع هست.(کاشت پالونیا حتی برای زراعت چوب هم ممنوع است).
در واقع ایشان هم در سال۸۷ و هم در سال ۱۴۰۲ دچار خطا شده است و توجه نداشتهاند که حفاظت از عرصهها در اراضی زراعی و شهرها و روستاها در اختیار و از وظایف سازمان منابع طبیعی نیست.
سازمان منابع طبیعی متولی بیش از ۸۴ درصد از مساحت ایران، شامل جنگلها، مراتع و بیابانهاست و موارد بالا را شامل نمیشود.
بگذریم که شایسته بود ایشان به عنوان یک استاد دانشگاه طی این سالها با بررسی علمی گونه های فوق، اقدام به انتشار مقالات علمی می نمودند و لینک آنها را ارسال می کردند.
توضیح: برخی دوستان و عزیزان ضمن حمایت از حسین آخانی اینجانب را تهدیداتی کردهاند، خدمت این دوستان معروض میدارم که آموزش و فرهنگ سازی عمومی در حوزه شناخت حکمرانی منابع طبیعی و همچنین انتشار دست آوردهای این سازمان در جنبه های مختلفی که وظایفش است، از جمله وظایف سازمانی دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی است.
سازمان منابع طبیعی طی یک سال اخیر پذیرای نقدها (چه درست و چه خطا) بوده و همه آنها را بررسی کرده است و هیچ واکنش منفی نسبت به این نقدها نداشته و این نقدها را لازمه مشارکت دانسته است.
اما اینکه شخصی (در هر جایگاهی که باشد) یک سازمان مهم و راهبردی را که حافظ ۸۴ درصد عرصه های کشور است و در این مسیر ۸۵ شهید تقدیم این سرزمین کرده است را تروریست و داعشی بنامد، هیچ سنخیتی با نقد ندارد و این سازمان نمیتواند و حق ندارد در مقابل اینگونه تخریبها سکوت کند.
@sarzaminfarda