مواد لازم سوهان آردی
آرد جوانه گندم ۱۵۰ گرم
آب ۳ لیوان
پودر هل و پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
پودر پسته ۱ قاشق غذاخوری
روغن حیوانی (کرمانشاهی) ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۳۰۰ گرم
عرق هل ۱ قاشق مرباخوری
زعفران ۲ قاشق غذاخوری( اختیاری)
جوهر لیمو ۴/۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
ابتدا آرد جوانه گندم را الک کرده و به همراه روغن در ماهیتابهای با شعله ملایم اجاق به مدت حدود ۳۵ دقیقه تفت میدهیم. بعد از این زمان، دارچین، پودر هل و کمی پودر پسته را به آردها اضافه و کمی هم میزنیم.
سپس، آب، شکر، جوهر لیمو و روغن حیوانی را با یکدیگر مخلوط کرده و اجازه میدهیم تا مواد به مدت حدود ۳۰ دقیقه با شعله ملایم بجوشد. سپس زعفران حل شده را نیز افزوده و شعله را خاموش میکنیم تا مواد کمی سرد شود.
بعد از آماده شدن مایع شیرینی، در ظرفی نسبتاٌ بزرگی یک ملاقه از شربت آماده شده به همراه دو ملاقه از مواد خمیری را ریخته و به کمک دست مرتب ورزش میدهیم. توجه داشته باشید که هر چقدر بیشتر مواد را ورز دهید سوهان آردی بهتر و مرغوبتری خواهید داشت.
سپس، سینی بزرگی را کمی با روغن چرب کرده و مواد سوهان آردی را داخل آن ریخته و کاملاٌ پهنش میکنیم. روی سوهان آردی را صاف کرده و پودر پسته میپاشیم و یک ساعت در دمای محیط میگذاریم. پس از این مدت، سینی را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال گذاشته و سپس به اندازه و اشکال مختلف برش زده و سرو میکنیم. نوش جان