🔴پایان صبر راهبردی پکن ( بخش اول)
🔹این روزها مقامات چینی هشدارهای صریح و قابل تاملی را خطاب به مقامات کاخ سفید و متحدان منطقهای آنها در قبال مداخلهگرایی در تایوان و شبه جزیره کره مخابره کردهاند. برخی از این هشدارها به صورت علنی و برخی از مجاری غیر رسمی به واشنگتن منتقل شده است.
🔺این روزها مقامات چینی هشدارهای صریح و قابل تاملی را خطاب به مقامات کاخ سفید و متحدان منطقهای آنها در قبال مداخلهگرایی در تایوان و شبه جزیره کره مخابره کردهاند.
🔻برخی از این هشدارها به صورت علنی و برخی دیگر، از مجاری غیر رسمی به واشنگتن منتقل شده است. در این میان، سفرهای مکرر مقامات آمریکایی به چین با هدف مدیریت تنشهای ایجاد شده از سوی غرب نتوانسته منجر به مدارای چینیها با بازی خطرناک دولت بایدن در شرق آسیا شود.
♦️حقیقتی که برای پکن اثبات شده است
نکته مهمی که در تحلیل رویکرد چینیها نسبت به مداخلهگرایی مزمن واشنگتن در شرق آسیا وجود دارد، مربوط به تثبیت یک گزاره راهبردی درحوزه امنیت و سیاست خارجی پکن است: اینکه هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در دکترین سیاست خارجی خود نسبت به ماهیت چین و حرکت رو به رشد اقتصادی این کشور در نظام بینالملل نگاهی تهدیدمحور دارند.
♨️این نگاه تهدیدمحور خود را در دوران ترامپ و بایدن به صورتی ملموستر نشان داده است. در چنین شرایطی چینیها دیگر نمیتوانند صرفاً بر اساس مولفههای بازدارندگی، رویکرد خود در برابر غرب را تنظیم کنند. سطح مداخلهگرایی آمریکا و انگلیس در منطقه شرق آسیا و انعقاد پیمانهایی مانند آکوس (پیمان خرید زیردریاییهای هستهای میان آمریکا، انگلیس و استرالیا) نشاندهنده عمق تهدیداتی است که از سوی غرب در مواجهه با چین ترسیم شده و در آینده نیز به اشکال و عناوین گوناگون ادامه خواهد داشت.
⭕️در یکی از تازهترین این موارد، وزارت دفاع ایالات متحده رقابت تسلیحاتی با چین را تشدید میکند و قصد دارد هزاران پهپاد به زرادخانه خود اضافه کند. پنتاگون میخواهد با این اقدام تعداد پهپادهای خود را به اندازه هواپیماهای بدون سرنشین چین افزایش دهد.
🔹چینیها منفعل نمیمانند
در برابر اقدامات مداخلهگرایانه غرب و با توجه به احتمال وقوع درگیری در شرق آسیا، چین در سالهای اخیر مدام بر توان تسلیحاتی ارتش خود، از جمله در زمینه به خدمت گرفتن هواپیماهای بدون سرنشین تهاجمی افزوده است. پنتاگون در این خصوص نسبت به توان پهپهادی چینیها و دیگر توانمندیهای نظامی این کشور نگاهی وحشتزده دارد.
♦️پنتاگون اعلام کرده است افزودن هزاران پهپاد به زرادخانه خود، برای ایجاد توازن با توانمندی پهپادی ارتش چین انجام میشود که به نسبت نیروهای مسلح آمریکا پهپادهای بیشتری در اختیار دارد.
🔺 اخیرا کاتلین هیکس، معاون وزیر دفاع آمریکا در کنفرانس فناوری دفاعی در واشنگتن گفته مزیت ارتش چین در حال حاضر این است که کشتیهای جنگی، موشکها و پرسنل بیشتری در اختیار دارد. پنتاگون در عین حال تاکید دارد که ایالات متحده با امکانات خود با این مزیت مقابله میکند و این امکانات در قیاس با تجهیزات نیروهای مسلح چین "پیشبینی ناپذیرتر" و هدف قرار دادن و نابودی آنها دشوارتر خواهند بود.
🔻با این حال چینیها بدون توجه به چنین اظهارات و تصمیماتی، همچنان به تولیدات نظامی خود با هدف ارتقای توان بازدارندگی و اقدام خود ادامه میدهند.
@iran_onlin_ir