📣
«ایران همدل» جلوهای از تاریخ و فرهنگ کهن ایرانیان
🎤 تحلیل و تبیین مشارکت بالای مردمی در پویش ایران همدل در گفتگو با دکتر محسن صبوریان، استادیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
🔸 در حال حاضر، ما با دو نیروی متقابل مواجهایم که بهراحتی میتوان آنها را نیروهای
#حق و
#باطل دانست. وقتی چنین شرایطی پیش میآید، مسئله کمک و حمایت از جبهه حق بهطور ویژه برجسته میشود. کمک به فقرا همیشه یک موضوع مهم بوده و در طول تاریخ شاهد بسیاری از آیات قرآن در مورد انفاق هستیم اما بهطور خاص، نوعی از انفاق وجود دارد که واجب میشود، نه صرفاً مستحب. یعنی وقتی جبهه حق و باطل روبهروی هم قرار میگیرند، کمک به جبهه حق دیگر فقط یک عمل مستحب یا خیرخواهانه نیست، بلکه یک تکلیف شرعی و واجب میشود.
🔹 در اینجا دو نوع
#انفاق داریم: انفاق انفس (بذل جان) و انفاق اموال. اگر فردی نمیتواند جان خود را فدای جبهه حق کند، باید در بذل مال کوتاهی نکند. این وظیفهای است که بر دوش هر مسلمان است و نمیتوان آن را بهعنوان یک عمل اختیاری در نظر گرفت. در جنگ تحمیلی هم همینطور بود؛ برخی افراد در جلوی جبهه جنگیدند و برخی دیگر که امکان حضور در جبهه را نداشتند، از طریق پشتیبانی مالی و حمایتهای دیگر، به رزمندگان کمک کردند.
🔸 فرهنگ
#شهادتطلبی و فرهنگ
#ایثار در ایران با هم پیوند خورده است. این فرهنگ باعث میشود که کسانی که میتوانند در میدان جنگ بهطور مادی پیروز شوند یا جان خود را فدای جبهه کنند، از این امر ابایی نداشته باشند. این نکته که در قرآن به عنوان «احدی الحسنیین» یاد میشود، به این معناست که چه پیروز شویم و چه شکست بخوریم، ما وظیفه خود را انجام دادهایم.
🔹 این فرهنگ و این
#گفتمان وقتی در جامعه نهادینه میشود، تأثیر بسیار عمیقی بر ساختار اجتماعی میگذارد. جامعهای که چنین فرهنگی را در خود دارد، جامعهای قوی، مستحکم و مقاوم در برابر چالشها و بحرانها است. در این جوامع، هم ایثار و فداکاری در جبهه جنگ تقویت میشود و هم حمایت از رزمندگان و همدلی با آنها در سطح گستردهای شکل میگیرد.
🔸 محکومیت عمومی رژیم صهیونیستی از یکسو و همدلی
#مردم_جهان با مظلومان فلسطین از سوی دیگر، فارغ از مذهب و دین، موجب شده تا اجماع جهانی علیه سران استکبار شکل بگیرد. این اجماع باعث شده که بسیاری از کسانی که قبلاً مردد بودند، حالا با اطمینان خاطر بیشتری وارد عرصه شوند و اقدام کنند.
🔹 اما نکتهای که باید به آن توجه کنیم این است که در قضیه فلسطین و غزه، شاهد بیش از یک سال
#مقاومت_مردمی هستیم؛ مردمی که قبلاً از همه طرف محاصره شده بودند و حالا علاوه بر این محاصره، در شرایط انسانی بسیار سختی زندگی میکنند؛ در چادرها، با سرمای شدید، برای به دست آوردن نان مجبورند ساعتها در صف بایستند. این شرایط اسفبار انسانی باعث شده که هر جامعهای که بتواند تصویر واقعی این وضعیت را مشاهده کند، بهطور طبیعی با مردم غزه و لبنان همدلی خواهد کرد.
🔸 علاوه بر این، ما به اشتراک آیینی، فرهنگی و مذهبی با مردم این مناطق داریم؛ مخصوصاً با فلسطینیهای مظلوم و لبنانیهایی که بخش زیادی از آنها شیعهمذهب هستند. این همدلی فرهنگی و مذهبی باعث میشود ارتباط و
#همبستگی ما با این مردم حتی بیشتر شود.
🔹نزاع در این منطقه یک
#نزاع_تمدنی است. نزاع با رژیم اسرائیل و آمریکا، که به نوعی در منطقه حضور دارند، به تعبیر آنها، به یک جنگ موجودیتی تبدیل شده است. پیروز این جنگ میتواند نظم آینده منطقه را شکل دهد. در این میان، جبهه مقاومت در فلسطین و لبنان خط مقدم این جنگ تمدنی است. با اینکه برخی مسائل، مانند صلح و آینده غزه، هنوز روشن نیست، اما کمترین اقدام ایرانیها در این شرایط باید حمایت مالی و کمک به آوارگان و مجاهدان باشد تا در ادامه راه مقاومت حمایت شود.
🔸 تولید ادبیات
#ضد_اسرائیلی، ضد سلطه و ضد آپارتاید در این زمینه و تلاش برای بینالمللیسازی ، از جمله وظایف اصلی دستگاههای علمی است.
🔹
#لابی_صهیونیستی بهقدری در عرصههای علمی و آکادمیک نفوذ کرده که اساتید و محققان مخالف اسرائیل را تحت فشار قرار میدهد؛ یا آنها را مجبور به استعفا میکند، یا اخراجشان میکند.
🔸 اگر در مقالات علمی جستجو کنید، متوجه خواهید شد که چهرهای که در آکادمیهای غربی از جنبشهای فلسطینی یا بهطور خاص
#حزبالله نمایش داده میشود، چهرهای تروریستی و گانگستری است. درحالیکه واقعیت قضیه کاملاً عکس این است؛ ما با یک دولت گانگستر و تروریستی در سرزمینهای اشغالی روبهرو هستیم.
🔹به نظر میرسد وظیفه اساتید،
#نخبگان و جریان علمی کشور، اصلاح این تصویر نادرست است. در این حوزه، متاسفانه ما عقب هستیم و به سرمایهگذاری جدی برای گسترش
#ادبیات_علمی در دفاع از حقوق فلسطینیها و مقاومت در برابر سلطهگران نیاز داریم./ رسانه
KHAMENEI.IR
💻
http://irane-hamdel.khamenei.ir