#تحليل
🔶 قانون مبارزه با جرایم الکترونیک
🔹دنیا در حال حاضر از طریق ایترنت اداره می شود و داده های شخصی شهروندان و اسرار زندگی آنان و منابع درآمد آنان در این شبکه موجود می باشد و از طریق این شبکه عنکبوتی اداره می شود.
🔹اینترنت تبدیل به یک جامعه بزرگ که به طور قطع دربردارنده افراد نیکوکار و افرادی که این جامعه را به بازی گرفته اند، می باشد پس آیا معقول است که این جامعه بدون قوانینی سامان بخش، رها شود؟!
🔹انتشار خبر قریب الوقوع قانون جرایم الکترونیک از طرف پارلمان عراق و مخالفت سرسختانه علیه آن و خروج برای تظاهرات برای مطالبه عدم تصویب آن و خشمی که از طرف بخش وسیعی از مردم عراق به نظر می رسید و هرکس درباره خطرات این قانون برای خود اظهار نظری می کرد، روشن و واضح بود.
🔹و ما نمی دانیم که آیا مخالفان با این قانون غفلت کرده یا خود را به فراموشی زده اند که از طریق اینترنت از هزاران شخص باج خواهی شده و یا مورد تهدید واقع شدند و هر انسانی که دارای دوست یا نزدیکانی است ممکن است که خودش یا نزدیکان و دوستان وی در این تنگنا قرار گرفته باشند.
🔹افراد با شرافت متعددی در اینترنت تخریب شدند زیرا در مقابل باج خواهی ها و وعده های اغوا گرایانه فاسدان تسلیم نشدند. جشن های مخصوص و مراسم های شادی که به طور کاملا خصوصی در خانه ها برگزار می شود و سپس برخی از افراد ضعیف النفس، تصاویری شخصی را در شبکه های اجتماعی از راه های مختلف منتشر می کنند تا تعدادی لایک و کامنت را بدون مراعات حریم خصوصی مردم و احترام به احساسات آنان دریافت کنند پس چه کسی حق این افراد را بازخواهد گردانید؟!
🔹زورگویی و تمسخر و تحقیر مردم و نژادپرستی و افترا زدن و بازی کردن با افکار و اشتراک گذاری اطلاعات غلط و محتوای خطرناک و غیر مناسب را چگونه باید مسئولان، انتشار این موارد را مورد محاسبه و مجازات قرار دهند و آیا عادلانه است که بدون مجازات رها شوند؟
🔹و در این جا نیز نباید اسناد و نامه های رسمی و اسرار دولتی که به بدون هیچ نظارت و حسابرسی از طریق شبکه اینترنت انتشار می یابد را از یاد ببریم.
🔹هر کشوری، حتی آن کشورهایی که در اصول دموکراسی سرسخت هستند، اجازه نخواهند داد که اسرار آنان در مقابل همگان منتشر شود و قوانینی در این کشورها برای حفاظت از محرمانه بودن این اطلاعات و جلوگیری از انتشار اسناد رسمی وجود دارد.
🔹پس شایعه هایی که منبع آن ها مشخص نیست و با اهداف خاصی منتشر می شوند و مانند آتش شعله ور در میان گیاهان پخش می شود و فاقد هرگونه صحت و درستی هستند یا این که راهنمایی و هدایت به سوی آن ها باعث اشاعه رعب و وحشت میان مردم و ایجاد فتنه های شرورانه می شود را چگونه باید در نطفه خفه کرد؟!
🔹برای مثال کشور بریتانیا در سال 2016 قانونی را وضع کرد که به دولت این اجازه را می داد که بر شبکه خطوط تلفن همراه و اینترنت نظارت داشته باشد و از شرکت های خدمات رسانی در زمینه ارتباطات درخواست ثبت اطلاعات و جزئیات مربوط به کاربران اپلیکیشن های این شرکت ها را بکند و کشورهای همسایه نیز به مانند اردن و عربستان سعودی دارای قوانینی سختگیرانه تر برای مبارزه با جرایم الکترونیک می باشند پس عراق با این اوصاف چه تفاوتی با بقیه کشورها دارد تا چنین قانونی را نداشته باشد؟!
🔹در حقیقت در این قانون فواید بسیاری برای حمایت از خانواده های عراقی و جامعه و حفظ حریم خصوصی شهروندان وجود دارد.
🔹البته که این قانون خالی از عیب ها و اشکالات نکات قانونی مبهم و اصولی غیر روشن در آن نیست و افراد معترض نیز به آن توجه داشته اند و این بندها نیازمند تفسیر و اصلاحات و برخی از توضیحات برای از بین بردن ابهامات می باشند تا این قانون روشن و بدون چند وجهی بودن در اصول خود باشد و این موضوع به طور قطع محقق خواهد شد زیرا این قانون هنوز تصویب نشده است و می توان این موارد را با کمک گرفتن از کارشناسان امور حقوقی به آن رسیدگی کرد.
🔹و البته ما نیز صدای خود را به صدای معترضان به متوازن بودن این قانون ملحق می کنیم تا در این قانون اصولی نیز برای حمایت از آزادی بیان و جلوگیری از ساکت کردن صداهای منتقد در همین قانون برای اطمینان بخشیدن به طور کامل برای منتقدان و معترضان، درج و گنجانده شود.
✍️ صالح لفته
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶