#تحليل
🔶 اكتبرى ها و سازوكار سياسى كشور
🔹اقبال اكتبرى ها به انتخابات 2021 داراى دلايل عديده اى است كه مهم ترين اين دلايل عبارت اند از:
🔹ناتوانى آنان از تخريب سازوكار سياسى كشور و اذعان آنان نسبت به اين حقيقت كه سازوكار سياسى كشور همچنان پابرجاست و نظام دموكراتيك تنها راه براى آنان براى رسيدن به قدرت است.
🔹پس از اين اقدام آنان اين موضوع مشخص شد كه آنان بيش از اين كه نيروى داراى پايگاه مردمى باشند، پديده اى با صداى بلند هستند و به همين خاطر براى شدت بخشيدن به تعداد خود به احزاب عديده اى متفرق شدند و نيز اين احزاب را براى جمع آورى رأى هاى پراكنده شده ايجاد كردند.
🔹ايجاد اين احزاب نشان داد كه آنان در مسير خود چند دسته هستند و از بروز يك رهبرى مركزى واحد ناتوان مى باشند.
🔹با اين اقدام روشن شد كه بيشتر آنان خواهان قدرت و امتيازات سياسى مانند بقيه اى كه توسط اكتبرى ها مورد انتقاد قرار داده مى شدند، هستند.
🔹با اين اقدام آنان، اشتباه آشكار آنان مشخص شد كه طى آن بر توقف روند آموزشى كشور و تعطيلى نهادهاى دولتى (از طريق تشويق به تعطيلى مدارس و تشويق به تعطيلى ادارات دولتى و مشاركت در اعتراضات) مى پرداختند و اين درحالى است كه آنان امروز زير سايه همين نهادها براى اين كه به آنچه كه مى خواهند، دست يابند، عمل مى كنند.
🔹وارد شدن آنان در سازوكار سياسى كشور با حجم و وضعيت فعلى آنان و ضعف تجربه سياسى آنان باعث از بين رفتن تمايز جديد و تازه آنان در كوره اختلافات و قهرهاى سياسى بزرگ و باعث از دست رفتن حمايت مردمى آنان در صورت انتخاب آن ها در پايان مى شود.
🔹مشاركت آنان در سازوكار سياسى كشور ممكن است كه باعث ايجاد نا اميدى و يأس در ميان طرفداران آنان در داخل و خارج كشور مى شود و اين موضوع باعث انعكاس آن از طريق باز شدن گره سرسختى آنان و اضمحلال تأثير سياسى و اجتماعى آن هت به يكسان مى شود.
🔹مشاركت تظاهركنندگان در سازوكار سياسى كشور باعث اسقاط حقوق قانونى آنان از طريق كنترل خيابان و جامعه و ايجاد هرج و مرج براى انجام تغييرى دوباره در صورت عدم موفقيتشان مى شود.
🔹ورود اين احزاب در سازوكار سياسى كشور و تبديل شدن آن ها به عنوان بخشى از اين سازوكار، باعث تقويت حمايت سازمان ملل از سازوكار سياسى عراقى مى شود كه از زمان اكتبر 2019 تلاش داشتند كه اين سازوكار را به عنوان سازوكارى فروپاشيده توصيف كنند و از سازمان ملل نيز خواسته بودند كه براى اعلان شكست اين سازوكار ورود پيدا كند.
🔹آنان نيز مانند بقيه در معرض شكست يا پيروزى در انتخاباتى هستند كه نتايج آن براى همگان آشكار خواهد شد و حجم و حد واقعى آنان را در جامعه و ميدان سياست عراق نشان خواهد داد اما آنان نيز در مقابل همان ريتم و ضرب آهنگى كه احزاب قديمى و بزرگ در كشور بر آنان تحميل خواهند كرد، تسليم خواهند شد.
🔹مشاركت آنان در سازوكار سياسى كشور باعث ايجاد اختلافات و قطع روابط آشكارى ميان ايدئولوژى هاى متفاوتى كه در ميادين تجمعات به روشنى بروز آنان مشخص شده است، خواهد شد و اگرچه اين ايدئولوژى ها در ابتداى خود و به مانند جوانه هايى در ميان اين ميادين هستند اما در سايه نظام سهمبندى حزبى و جريانى و فرقه اى به اوج خود و به رشد و بلوغ خود خواهند رسيد.
🔹ممكن است كه دستگاه هاى اطلاعاتى بين المللى و منطقه اى براى سرمايه گذارى بر روى گروه هاى ديگر براى بر هم زدن اوضاع عمومى كشور روى بياورند و در اين جاست كه اكتبرى ها كه وارد سازوكار سياسى كشور شده اند، خود را در مقابل نيرويى جايگزين و رقيب براى خود خواهند يافت.
💢 پى نوشت: لازم به ذكر است كه در مدت اخير احزاب و گروه هاى سياسى از دل تظاهرات اكتبر به مانند "البيت الوطني" و "حركة امتداد" كه رهبران آن از شخصيت هاى برجسته تظاهرات اكتبر بوده اند، اعلام موجوديت كرده اند و نيز اعلام كرده اند كه احتمال دارد تا در انتخابات 2021 مشاركت داشته باشند.
✍️ ماجد الشويلى
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶