🔴چند توصیه به زنان بارداری که می خواهند در ماه رمضان روزه بگیرند: ❗️⬇️❗️ 1. به مادران بارداری که در گرفتن روزه اصرار دارندتوصیه میشود که با کنترل وزن خود از اضافه وزن لازمی که می بایست در طی حاملگی کسب کنند، مطمئن گردند. 2.زنان باردار قبل از شروع ماه رمضان و در طول این ماه برنامه ای منظم برای معاینه دوره ای خود توسط پزشک تنظیم کنند و ازمایشات لازم از جمله قند خون و … را انجام دهند. ٣. مادران باردار برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنند که تا حد ممکن استراحت منظم داشته باشند. از شرایط پردغدغه و اضطراب اور دوری کنند و تحت هر شرایطی آرامش خود را حفظ کنند. ۴. اگر زنان باردار شاغل می باشند، از کارفرمای خود تقاضا کنند که مدت زیادی را در بین کارهای خود استراحت کنند و یا در ماه رمضان مدت کمتری کار کنند. 5.توجه به حرکات جنین در قبل از ماه رمضان در طول این ماه بسیار مهم است. در صورتی که جنین در طول روزداری خیلی کمتر و یا خیلی بیشتر از قبل حرکت می کند باید حتما با پزشک در میان گذاشته شود. همچنین اگر در طول روزه داری دردهایی مثل انقباضات زایمانی برای مادر به وجود آمد، حتما باید با پزشک خود تماس بگیرد. 6.زن باردار باید از مصرف خوراکی های مصنوعی و صنعتی مانند آبمیوه های بسته بندی شده، تنفلات نا سالم، رنگهای خوراکی و فست فودها به شدت پرهیز نماید. بعلاوه از خوردن مواد غذایی تلخ و تند مانند زیتون تلخ، فلفل و نیز لوبیا و کنجد خودداری ورزد. 7. زنان باردار در ماه رمضان باید از خوردن غذای زیاد به یکباره اجتناب ورزند زیرا این کار باعث ایجاد تخمه و فساد غذا در معده شده و این مسأله زیانبارترین بیماری برای زن حامله است 8.همچنین باید از مصرف غذاهای دیرهضم و سنگین اجتناب کرد. 🔴تدابیر-مادران-باردار-در-ماه-مبارک-رمضان-نسخ-استاد رعایت توصیه ها و دستورات زیر به بهبود کیفیت و افزایش شیر، در مادران شیرده کمک میکند: بهترین مواد غذایی برای زن شیرده: نان گندم خوب پخته شده گوشت بره، بزغاله، گوشت و مغز گوسفند، ماهی تازه کرفس، کنجد کرفس چغندر آشی که با نخود و جو پخته شده باشد کاهو بادام فندق. 🔴غذاهایی که مصرف آنها برای زن شیرده مناسب نیست: 🔶خردل، نعناع، سیر و پیاز ❗️برای غلیظ شدن شیر زنانی که شیر آنها رقیق است: پرهیز از فعالیتهای شدید و ورزش های سنگین، مصرف شیره انگور با نان سنگک به عنوان صبحانه یا شام، استراحت و خواب کافی کم بودن شیرچند علت دارد❗️⬇️❗️ 1.غلبه حرارت بالا بر بدن: استفاده از سوپ جو با اسفناج برای افزایش شیر در این حالت مفید است. 2. غلبه سردی بر بدن یا گرفتگی در مجاری شیر: در این مورد استفاده از هویج یا تخم آن و همچنین بادکش گرم زیر سینه در افزایش شیر موثر است. 3.کمبودشیر به دنبال کم غذایی مادر: افزودن سیاهدانه، رازیانه و تخم شوید به رژیم غذایی به افزایش شیر کمک میکند. 8. زن باردار باید از مصرف آب بسیار سرد یا بسیار داغ و آب یخ در کل دوران در ماه رمضان امساک ورزد. 9. در ماه رمضان وعده سحری حتما توسط زن باردار مصرف شود تا گرسنگی طولانی به تشکیل اجسام کتونی در بدن وی نگردد. 10. باز کردن روزه با قندهای طبیعی مثل خرما، کشمش، توته عسل، مویز و … از مصرف شیرینی جات مصنوعی و چرب به شدت پرهیز شود. 11.برای جلوگیری از یبوست بهتر است از شورباها و سوپها در هنگام افطار استفاده شد مصرف تمرهندی، گل قند و ترنجبین با گلاب توصیه می گردد. 12.زنان باردار از گیاهانی مثل خطمی، پنیرک و بنفشه به عنوان ملین استفاده ننمایند. 13. اگر با وجود توصیه های فوق باز هم یبوست ایجاد گردید می توان برای برطرف کردن آن، ازخیسانده انجیر و آلوبخارا استفاده کرد. استفاده از روغن زیتون در غذا نیز در این امر مفیداست. 14. بهترین میوه ها برای مصرف توسط زن باردار عبارتند از : سیب، به، مویز، گلابی، زردآلو، انگور وانار 15. بهترین خشکبار برای مصرف توسط زن باردار عبارتند از: بادام، پسته، فندق و گردو البته به شرطی که در مصرف آنها حد اعتدال رعایت شود. 16.به عنوان نوشیدنی زنان باردار می توانند از آب میوه های طبیعی و شربت سکنجبین در این ماه بهره ببرند. البته مصرف این شربتها باید ۱ تا 1/5ساعت با غذا فاصله داشته باشد. در مقالات طب جدید ثابت شده که مصرف آب انار استرسهای اکسیداتیو و ارده به جفت را کاهش داده و نتیجه بارداری و رشد جنین را بهبود می بخشد. 🔴⬆️ادامه⬇️🔴