⭕️
چگونه حمایت از فلسطین قدرت ایران را افزایش داد؟
3⃣
#قسمت_پایانی
🔹برای پاسخ به این سؤال باید از ریشه قدرت جمهوری اسلامی ایران یعنی «ایدئولوژی» آن سخن گفت. جمهوری اسلامی ایران با احیای «اسلام سیاسی» توانست در جهان محصور در دوقطبی لیبرالیسم و مارکسیسم که نقطه اشتراک هر دوی آنها «معنویتزدایی» و تلاش برای حذف دین بود، گفتمان سومی را بر جهان عرضه کند که امروز با گذشت ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان پیش میرود.
🔹فارغ از انبوه ملتهای مسلمان که همچنان جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک الگو در برابر نظام سلطه میشناسند، در میان بسیاری از ملتهای غیر مسلمان نیز جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگویی شناخته شده که منجر به تولید قدرت نرم برای ایران گشته است. همین مسأله در کنار سایر مؤلفههای قدرت جمهوری اسلامی منجر شده تا علیرغم همه مشکلات ریز و درشت، نوع نگاه ابرقدرتها به ایران نیز متفاوت باشد و اگر بسیاری از کشورهای دنیا از طریق حمله نظامی یا تحریمهای اقتصادی در برابر نظام سلطه از پا در آمدند، جمهوری اسلامی ایران نه تنها متوقف نشده بلکه روز به روز با تکثیر گروههای مقاومت از حماس اهل سنت در فلسطین تا حزبالله شیعه در لبنان توانسته هژمونی خود را در سطح منطقه تثبیت کند و دقیقاً به همین خاطر بود که هنری کیسینجر استراتژیست و وزیر خارجه اسبق امریکا در مرداد ۹۶ صراحتاً هشدار داد که «ایران نباید به یک امپراطوری در خاورمیانه تبدیل شود.»
🔹نتیجه آنکه اساساً هیچ ابرقدرتی در طول تاریخ، بدون «ایدئولوژی» به قدرت برتر تبدیل نشده است. حتی امریکا و بسیاری دیگر از قدرتهای غربی نیز مبتنی بر ارزشها و آرمانهای خود رفتار میکنند، کما اینکه مطالعه اسناد بالادستی ایالات متحده نیز نشان میدهد که درهم تنیدگی اندیشه، ارزش و آرمانهای این کشور با سیاستهای اعمالی آن چقدر واضح است. از جمله سند امنیت ملی امریکا در سال ۲۰۱۵ که در آن تصریح شده است منبع قدرت امریکا ارزشهای امریکایی است: «امریکا برای رهبری مؤثر در جهان باید بر اساس ارزشهای خود زندگی کند در حالی که به ترویج ارزشهای جهانی در خارج از کشور نیز میپردازد... ارزشهای ما منبع قدرت و امنیت ما هستند.»
@jahaade_kabir