در طول روزهای گذشته و پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، گزینههای متعددی برای ریاست دفتر سیاسی حماس مطرح شد: از خالد مشعل و خلیل الحیه تا زاهر جباربن، اسماعیل درویش، موسی ابومرزوق، اسامه حمدان، نزار ابورمضان و ... . انتخاب یحییالسنوار بعنوان رییس دفتر سیاسی حماس دارای چند پیام مهم از سوی سازمان حماس در ایام پس از ترور "اسماعیل هنیه" بود:
۱- نخستین مخاطب این پیام، اسراییل و نتانیاهو بود. ازینرو که انتخاب یحییالسنوار بعنوان گزینه حداکثری به این معنی است که کلیت سازمان حماس از عملیات هفتم اکتبر حمایت میکند تا جاییکه در برابر ترور هنیه، گزینه حداکثری بعنوان رهبر میدانی در سایه را بعنوان رییس دفتر سیاسی حماس برگزیده است.
۲- پیام دوم برای محمود عباس میباشد. عباس علیرغم توافقاتی که در سه سال گذشته ضمن دیدارهای پیاپی سران فتح و حماس از الجزایر و ترکیه تا مسکو و پکن تاکنون داشته است؛ ولی بدنبال همسویی با طرح بایدن برای تسلط تشکیلات خودگردان بر نوار غزه پس از آتشبس میباشد؛ ایدهای که تا هفته پیش هم عباس مطرح کرد. انتخاب السنوار به معنی تعارض حماس با طرح صلح بایدن است. تسلط عباس بر غزه از سال ۲۰۰۷ از بین رفت.
۳- پیام بعدی این انتخاب به تهران است. گزینههای نزدیک به قطر و ترکیه برای ریاست دفتر سیاسی حماس مقبول نبودند و عملا گزینهای به ریاست دفتر سیاسی رسید که حتی در جریان بحران سوریه خواهان هماهنگی با تهران بود. این امر نشان از این دارد که آتشبس مورد نظر بایدن و قطر لااقل پس از ترور هنیه مورد قبول حماس نیست. بویژه نقطهای که این ترور باعث عقیم ماندن مذاکرات رم شد.
✅
@Seidnima70