همچنان به دستهای مصنوعی سیلیکونی خیره شدهام لابه لای دستها تک انگشتی توجهم را به خود جلب میکند انگشت را کف دستم میگذارم در حالی که نگاه مشتری پسندانه به آن میکنم میگویم آقای پایدار این دستهای تولیدی کپیبرداری از شرکتهایی نیست که سابقه فعالیت خیلی بیشتری نسبت به شما دارند؟ او لبخند زنان میگوید: در سطح دنیا شرکتهایی در حوزه پروتز کار میکنند مثل کشور آلمان که قدمت بیش از ۱۰۰ سال دارند، شرکتهایی در آمریکا فعالند که قدمت ۹۰ ساله دارند و چند شرکت دیگر که سابقه فعالیت طولانیتری در این زمینه دارند.
نکته مهم در این زمینه اینکه ما محصولی تولید میکنیم که از لحاظ رنگ پوست، زیبایی و عملکردی ۱۰۰درصد مشابه محصول خارجی است و فردی که آن را استفاده میکند با اطمینان خاطر بگوید که این محصول را میپذیرم.
محصولات ما کپیبرداری یا مهندسی معکوس شده نیست
یکی از دوستان ما یک قطعهای از دست الکترونیکی را به یکی از دوستانش در اروپا فرستاده بود و او به شدت تعجب کرده بود که شما در ایران چطوری این محصول را میسازید و حرفی برای گفتن دارید.
ما به محصولات خارجی نگاه میکنیم و سپس مطالعه و تحقیقات مرتبط را شروع کرده و با استفاده از متریالهایی همچون علم الکترونیک و مکانیک که خودمان داریم آن را تولید میکنیم.با افتخار عرض میکنم صفر تا ۱۰۰ تولید این پروتزها در ایران صورت گرفته و محصولات ما کپی برداری یا مهندسی معکوس شده نیست.
بخش الکترونیک، مکانیک، مهندسی مواد، پوست و زیبایی، تولید قطعات فلزی و همه توسط متخصصان این شرکت طراحی و تولید شده و به لحاظ فنی، زیبایی و عملکرد با فرهنگ کشورمان بومی سازی شده است.
روند تولید محصول از انگشت مکانیکی به دست مکانیکی رسیده و اکنون دست مکانیکی به دست الکترونیکی تبدیل شده که با استفاده از دگمه شصتی کار میکند و حالا متخصصان توانمند این شرکت آنقدر فناوری دست الکترونیکی را بالا بردهاند که دست الکترونیکی با قابلیت کنترل دگمه شصتی به قابلیت کنترل از سیگنال های مغزی رسیده است.
بخش مکانیکی به قسمت الکترونیکی کمک کرده و آن هم به قسمت پوست و زیبایی کمک کرده و زنجیره وار به هم متصل است تا به یک پایداری برسد تا یک فرد مصدوم یا جانباز از این محصول استفاده می کند دغدغه خدمات پس از فروش نداشته باشند.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان بهبود عضو ثانی ادامه میدهد: فردی که از دست الکترونیکی استفاده میکند مطمئن است اگر این محصول نیاز به تعمیر داشته باشد میتواند با مراجعه به این شرکت آن را تعمیر کرده و از این موضوع خیالش راحت است.
وسط صحبتهایمان اجازه میخواهم تا به کارگاه تولید رفته و آنجا را نیز ببینم. کارگاه تولید هم در بخش دیگری از مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.
وارد کارگاه میشوم یکی از همکاران فنی مشغول کار است، در اینجا نیز قالبهای مختلفی از دست و انگشت روی میز کار و قفسهها وجود دارد. قالب دستی که فقط دو انگشت دارد، دستی که از مچ قطع شده و قالب خاصی دارد، دستی که به طور مادرزادی رشد نکرده و ...
شما برای همه این دستها انگشت ساختهاید؟
بله برای تعدادی از افراد انگشت مکانیکی و دست مکانیکی ساخته شده و برای تعدادی دیگر قالبگیری شده و در مرحله ساخت است.
خب از دست الکترونیکی دور نشویم از چه سالی تولید دست الکترونیکی آغاز شد و از کدام مرکز مجوز تولید گرفتهاید؟
پروسه تولید دست الکترونیکی به طور غیرمستقیم از سال ۱۳۸۹ شروع شده و از سال ۱۳۹۰ به صورت مستقیم و خیلی جدی تحقیقات و پژوهش را انجام داده و وارد مرحله تولید شدهایم.
۳۲ بار آزمون و خطا
از سال ۱۳۹۹ تا سال جاری ۳۲ نوع دست الکترونیکی با روشها و عملکردهای مختلف ساختیم، ۳۲ نوع آزمون و خطا انجام شد تا اینکه در دست الکترونیکی نوع سی و سوم از نظر مکانیکی، الکترونیکی و پردازش ذهنی به پایداری و ثبات رسانده و حاصل تلاش شبانهروزی متخصصان ما دست الکترونیکی فعلی است و قطعا این دست را نمیتوانستیم با یک بار ساخت به مرحله نهایی برسانیم.
لازم است اشاره کنم از سال ۱۳۹۶ به صورت مستقیم روی فاکتورهای زیبایی محصول کار شده است.
ما برای تولید از اداره کل تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و دارو علوم پزشکی مجوز گرفتهایم.
تا حالا به این موضوع فکر کردهاید وقتی میخواهید یک کاری انجام دهید اول چه اتفاقی میافتد، مثلا میخواهید لامپ اتاق را خاموش کنید یا گوشی خود را بردارید و به شارژ بزنید یا خیلی سادهتر میخواهید دست خود را باز و بسته کنید؟ انقدر این کارها را از روی عادت و شاید غیر ارادی انجام دادهایم که یادمان می رود اول از همه مغز فرمان میدهد و بعد ما آن را انجام میدهیم.