#تحلیل
🟠 رقابت در تصاحب قدرت
👤عمران خان فردی با روحیه و غرور پشتونی و نیز روحیه ورزشکاری و به عنوان قهرمان ملی کریکت، پذیرش تسلیم برای وی به منزله خودکشی سیاسی بود و به این سادگی ها نمیخواست از قدرت کناره گیری کند اما چنین مقاومتی، پاکستان را با دو مشکل مهمتر و سرنوشتساز روبرو می کرد:
👈 تشدید بحران سیاسی و چه بسا خلق کودتای نظامی جدید
👈 تشدید بحران اقتصادی که پاکستان با آن روبرو است و به لحاظ اقتصادی از جمله کشورهای ورشکسته به حساب میآمد و سرانجام دولت وی در اردیبهشت ماه سال جاری سقوط کرد.
تحلیل برکناری عمران خان و انحلال دولتش می تواند این موارد باشد:
الف- دخالت آمریکا در برکناری عمران خان
دخالت آمریکا نیز در برکناری دولت عمران خان مؤثر بوده است. نارضایتی آمریکا از عمران خان ریشه در دو موضوع دارد:
۱) تلاش عمران خان برای ایجاد نوعی توازن در قبال منافع شرق وغرب قدرت جهانی: امری که برای آمریکا به دلیل کمکهای مالی و نظامی که به پاکستان میکند قابل پذیرش نبود.
۲) سفر عمران خان به مسکو، درست یک روز بعد از حمله نظامی روسیه به اوکراین: عمران خان در شرایطی در مسکو با پوتین دیدار کرده بود که آمریکا انتظار داشت پاکستان در همکاری با غرب، حمله نظامی روسیه به اوکراین را محکوم کند. اما عمران خان موضع بیطرفانه اتخاذ کرد.
ب- دخالت ارتش پاکستان:
دخالت ارتش به دلیل استقلال عملی بود که عمرانخان از خود بروز داد و رابطهاش با ارتش به هم خورد. عمرانخان ارتش را متهم به دخالت در برکناری خود کرد و علیه دخالت ارتش موضعگیری کرد و خواهان برگزاری انتخابات زود هنگام شد و ظاهراً اطمینان داشت که درصورت برگزاری زود هنگام انتخابات، حزب تحریک انصاف پیروز خواهد شد. منتها واقعیت این است که نه تنها درخواست عمران خان برای برگزاری انتخابات زودهنگام رد شد بلکه خود او با اتهامهای سنگینی روبرو و دستگیر شد و در شرایط تحقیرآمیزی به زندان کلاس c در زندان “اتک” منتقل و در یک سلول کوچک آزار دهنده محبوس شد و این درحالی بود که طبق قانون، زندانی سیاسی باید در زندان کلاسb زندانی شود و از امکانات ارتباطی نظیر روزنامه و تلویزیون برخوردار باشد.
پرسش این است که چرا در مورد عمران خان روال معمول قانونی رعایت نشده است؟!
⬅️ پاسخ را باید در موضع تقابلی وی در مقابل ژنرالهای قدرتمند ارتش یافت در حالی که دولت عمران خان خود محصول حمایت ارتش بود. منتها حقیقت این است که عمران خان در چارچوب مورد نظر ارتش عمل نکرد و از خود استقلال عمل قابلتوجهی نشان داد و همین امر، باعث خشم فرماندهان ارتش شد.
بهرحال انتخابات برگزار شد و طبق اعلام خبرگزاری ها احزاب مستقل وابسته به عمران خان موفق به کسب ۱۰۱ کرسی شدند.حال، طرفداران وی ، روز شنبه از کمیسیون انتخابات خواستند تا نتایج کامل را اعلام کند. که اگر برخلاف این نتایج اعلام شده از سوی این کمیسیون باشد تظاهرات طرفداران عمران خان دور از ذهن نخواهدبود. با این حال آیا عمران خان به قدرت باز خواهد گشت؟ باید در آینده دید.
✍محسن صیاد قنبری
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn