❌فیلتر کردن، پاک کردن صورت مسئله ای که وجود دارد!
🌐 جنگ رسانه ای یکی از واقعیت های کشور بوده که مقابله با آن نیازمند راهکارهای مختلفی است که یکی از رایج ترین و ساده ترین راه کارها فیلترینگ شبکه های اجتماعی می باشد.
⭕ در اغتشاشات اخیر که عمدتاً بر مبنای جنگ رسانه ای در شبکه های اجتماعی بوده، با فیلتر شدن دو شبکه اجتماعی اینستاگرام و واتساپ این راهکار بیش از گذشته به کار رفت. تجربه نشان داده است که فیلترینگ شبکه های اجتماعی نمی تواند در کوتاه و دراز مدت اثرات زیادی بر جامعه گذاشته و دست برتر را در جنگ رسانه ای نصیب کشور کند.
1️⃣ علت این امر ابتدا استفاده افزون تر از فیلتر شکن ها و وی پی ان های رایگان و پولی بوده که به وفور و حتی به صورت رسمی و قانونی در اختیار همگان قرار دارد.
2️⃣ دوم اینکه استفاده مسئولان عالی رتبه و ارگانهای رسمی از شبکههای اجتماعی فیلتر شده به وفور به چشم آمده و نشان دهنده این است که حتی این سیاست مورد قبول رهبران سیاسی اجتماعی و ارگان های دولتی نیز نمی باشد و لذا مردم نیز به آن تن در نمی دهند.
3️⃣ سوم اینکه تجربه نشان داده است فیلترینگ شبکه های اجتماعی نمی تواند تاثیر چندانی بر کاهش اقبال عمومی و استفاده کاربران از آنها گردد. برای مثال فیلتر شدن توییتر در سال ۱۳۸۸ نه تنها سبب کاهش استقبال از آن نشده بلکه سازمان های رسمی و حتی نظامی را وادار به استفاده سازمان یافته از این شبکه ها نموده و در همین اغتشاشات اخیر علیرغم فیلترینگ آنها همچنان این بستر محل هماهنگی و توطئه بر علیه نظام می باشد.
4️⃣ چهارم اینکه فیلترینگ شبکه های اجتماعی فقط سبب ایجاد یک محیط امنتر برای گروه های سیاه و خاکستری جامعه شده و قشر انقلابی از میان آنان خارج کرده و فضای رفع شبهه و جهاد تبیین را از دغدغه مندان ستانده است.
✅ حال سوال جدی اینست که آیا همچنان می توان و باید به این شیوه فیلترینگ ادامه داد؟ آیا زمان استفاده از راهکار های دیگر فرا نرسیده است؟
#فضای_مجازی
#شبکه_های_اجتماعی
✍️ سید محسن هاشمی
#لبیک_یا_خامنه_ای
#جهاد_تبیین_دانش_پژوهان_استاد_امیری
#استاد_امیری_افسر_ارشد_جنگ_نرم
📖 موسسه جهاد تبیین و سواد رسانه ای
@jahadetabiinvasavaderesanehei